Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romvac despre deparazitarea corectă la animale

Autor: Meat MIlkvineri, 14 martie, 2014

Directorul de Producție Medicamente al Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri și medicamente de uz veterinar din România, dr. Viorica Chiurciu a realizat o scurtă prezentare a beneficiilor deparazitărilor la animalele de fermă, precum și la tratamentele ce ar trebui aplicate.

Primăvara, când umiditatea este mai mare, iar temperatura mediului este cu puţin peste 20°C, apar condiţii favorabile pentru înmulţirea paraziţilor interni şi externi la animale. Deparazitarea internă şi externă a animalelor, în special la bovine şi ovine, inclusiv la miei, este o acţiune foarte importantă nu numai pentru sănătatea animalelor, dar în egală măsură, pentru sănătatea omului şi protecţia mediului înconjurător. Animalele parazitate elimină, odată cu fecalele, şi ouă de paraziţi, contaminând păşunile, apa, furajele şi gospodăriile. Acestea vor fi ingerate de alte animale scoase la păşunat şi, accidental, de către oameni. De asemenea, omul se poate infesta cu unii paraziţi prin consum de carne, de exemplu, carne de porc cu trichină.

Un alt argument care vine în sprijinul deparazitării animalelor este acela că orice animal parazitat devine nerentabil din punct de vedere economic, fiind afectate producţiile şi de asemenea, prezintă un răspuns imun necorespunzător, în urma vaccinărilor. Paraziţii pot produce animalelor o serie de afecţiuni manifestate prin sindrom respirator, digestiv şi nervos sau, dimpotrivă, la animalele adulte, simptomatologia este ineexpresivă, animalele fiind purtătoare de paraziţi şi eliminatoare de ouă. Operaţia de deparazitare trebuie făcută de 3-4 ori pe an, începând cu sezonul de primăvară, iar pentru ierbivore, cu 2-3 săptămâni înainte de a fi scoase pe păşune (mai multe pe www.agrointel.ro).

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...