Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Royal Steak Hot Stone, noul etalon al gastronomiei argentiniene, la București

Autor: Meat MIlkvineri, 26 septembrie, 2014

Situat în centru Bucureștiului, Royal Steak Hot Stone Restaurant s-a născut din dorința propietarilor de a oferi clienților o experiență inedită de masă, care îi va delecta papilele gustative cu un meniu exclusivist. Proprietarii au început prin a importa carne de vită argentiniană pentru alte restaurante dar, apoi, a luat naștere Royal Steak Hot Stone Restaurant. Proprietarii restaurantului sunt doamna Georgiana Dănilă, de profesie avocat, care este la prima afacere de acest gen și domnul Dorel Florescu, care nu este străin de business, acesta mai conducând un restaurant din București. Ei sunt aceia care au început prin a importa carne de vită argentiniană pentru alte restaurante dar, apoi, a luat naștere Royal Steak Hot Stone Restaurant.

Investiția s-a ridicat la suma de 100.000 de euro, iar mare parte înseamnă renovarea locației (elementele originale păstrându-se), echipamentele și cuptoarele în care sunt încălzite rocile. Visul fondatorilor este să se extindă în toată țara, deja discutând să deschidă o locație într-un mall din capitală. Clientela țintă sunt toate clasele sociale, în special categoria socială mediu to high. Royal Steak Hot Stone Restaurant are o capacitate de 60 de locuri în interior și 100 de locuri pe terasă care va fi amenajată în primăvara anului 2015 în curtea locației.

_DSC0153

Ceea ce face Royal Steak Hot Stone Restaurant un loc deosebit și exclusiv în București este folosirea unor roci vulcanice din Africa, pe care se gătesc preparatele, piesa de rezistență, anume, friptura de vită argentiniană, precum și alte specialități din carne de curcan, pește și fructe de mare. Această piatră este una specială, deoarece se încălzește până la 420 grade Celsius și are proprietatea de a înmagazina și păstra bine căldura.

Motivul pentru care au ales să folosească vită argentiniană este calitatea cărnii, în special datorită condițiilor climatice din zona de unde provine carnea, animalele hrănindu-se în permanență cu iarbă proaspătă. Rasele sunt Angus și Brangus (o încrucișare între Angus și o rasă de vită din India). Carnea folosită pentru preparatele restaurantului provine doar de la masculi de până în 2 ani, aceasta nefiind maturată.

Totodată, ceea ce face acest restaurant special este faptul că, clienții își pot prepara singuri friptura pe care o vor mânca și, astfel, aceștia vor putea să vadă carnea în starea ei naturală. Clienții pot solicita și ajutorul unui ospătar care să îi asiste la pregătirea fripturii.

Printre avantajele gătitului pe piatră încinsă se mai numără timpul scurt de pregătire (max. 10 minute), astfel, clientul nu așteaptă foarte mult de la preluarea comenzii la servire, faptul că friptura de vită își păstrează suculența înauntru, carnea este gătită în starea sa naturală fără alți aditivi, fără adaosuri de grăsimi și uleiuri.

Pe lângă toate aceste specialități culinare, în restaurant, clienții vor fi surprinși de elemente inedite, cum ar fi paharele Amor’ di Vino, lucrate manual din sticlă termorezistentă. De asemenea, în restaurant, paharul de whisky va fi răcit cu ajutorul unor roci vulcanice de dimensiuni mici, având temperatura de -20 grade Celsius, astfel încât să nu-și piardă savoarea.

Deschiderea oficială pentru public va avea loc peste aproximativ două săptămâni, iar clienții sunt așteptați să deguste specialitățile inedite din carne de de pui, fructe de mare, legume, precum și deserturi nemaipomenite. Pentru partea de desert, restaurantul colaborează cu renumita firmă ZEXE. În restaurant puteți degusta tortul casei realizat special pentru restaurant, acesta neamigăsindu-se în altă parte, nici chiar în magazinele ZEXE. Reprezentanții restaurantului anunță că la deschiderea oficială, clienții vor fi delectați cu o prăjitură specială gătită tot pe piatră încinsă.

Așadar, clienții vor fi așteptați în permanență la noul restaurant din Piața Romană nr. 8; rezervări la 0751.182.110

_DSC0169

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...