Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia a anunțat oficial că nu importă carne din România

Autor: Ilie Stoianmarți, 23 aprilie, 2013

Autorităţile sanitar veterinare din Rusia spun că producătorii români nu respectă în totalitate cerinţele Uniunii Vamale, motiv pentru care nu vor face importuri de carne din ţara noastră. Cel puţin 12 companii autohtone vroiau să intre pe piaţa rusă cu produsele lor, scrie site-ul www.rtv.net.

Producătorii autohtoni din industria alimentară nu vor putea nici pe viitor să exporte în Federaţia Rusă, cu toate că, anul trecut, pentru prima dată în ultimii 16 ani, Rusia şi-a manifestat clar intenţia de a accepta importurile de produse alimentare din România. Mai mult, embargoul impus României asupra importurilor de păsări vii, ouă, carne de pasăre şi produse din carne de pasăre, a fost ridicat pe 13 iulie anul trecut. „Inspectorii veterinari din Federaţia Rusă au înaintat Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) un plan preliminar elaborat în urma auditării unităţilor româneşti de industrie alimentară care intenţionează să desfăşoare operaţiuni de export cu produse de origine animală în statele membre ale Uniunii Vamale.

Având în vedere faptul că unităţile de industrie alimentară româneşti nu au îndeplinit în totalitate cerinţele Uniunii Vamale, datorită diferenţelor existente între legislaţia României, ca stat membru al Uniunii Europene şi cea a Uniunii Vamale, niciuna dintre unităţile auditate nu a fost agreată pentru export în Uniunea Vamală. În vederea reluării exporturilor de produse alimentare din România în Uniunea Vamală, unităţile de industrie alimentară din România trebuie să îndeplinească în totalitate cerinţele legislaţiei de acolo şi să fie re-evaluate şi aprobate pentru export de către inspectorii veterinari din Uniunea Vamală”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii ANSVSA.

În ciuda celor de mai sus, însă, special pentru revista Fabrica de Carne, domnul Radu Timiș, proprietar al Cris-Tim, a declarat că, de fapt, ”Rusia nu importă carne și produse din carne din România din cauza problemelor de policită bilaterală rămase nerezolvate între București și Moscova”, cauză care pare a fi mult mai plauzibilă, în condițiile în care delegația de specialiști din fosta URSS au rămas impresionați, la finalul vizitei de documentare efectuată anul trecut, de nivelul tehnologic de excepție al abatoarelor și fabricilor la care s-a făcut auditul.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...