Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 14 noiembrie, 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.

 

Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală de 261 milioane USD, în creștere cu 32,3% față de aceeași perioadă a anului precedent, a estimat FSC, deși nu a dat detalii despre cifrele volumului. Exporturile de carne de pasare au crescut cu 13%, la 126.000 tone (t), a spus FSC. Valoarea totală a păsărilor vândute în afara Rusiei a fost de 127 milioane de dolari.

 

Deocamdată, Rusia exportă carne în principal în Ucraina, Kazahstan și Vietnam. Potrivit lui Anton Khokhlov, un purtător de cuvânt al Centrului de Export din Rusia, carnea de pui și subprodusele de păsări au cel mai puternic potențial de export dintre toate tipurile de carne.

 

Khokhlov a subliniat, de asemenea, că, în prima jumătate a anului 2018, păsările rusești exportate în Vietnam și Hong Kong au fost re-exportate în China, atât timp cât erau interzise livrările directe către această țară.

 

Rusia va începe să exporte, în acest an, primele loturi de carne de pasăre direct în China, a declarat ministrul rus al agriculturii, Dmitri Patrushev, într-o declarație publicată în publicația oficială a guvernului rus. După ani de negocieri, acordul mult așteptat dintre organismul veterinar rus Rosselkhoznadzor și Administrația Generală a Vămilor din China a fost încheiat, a revelat Patrushev.

 

China este o piață prioritară pentru exportatorii ruși, astfel că autoritățile ruse sunt susceptibile să se implice în eforturile de extindere a accesului la produsele agricole rusești în această țară, a adăugat Patrushev. Deocamdată, acordul comercial dintre cele două țări le permite companiilor ruse să exporte numai Chinei carne de pasăre și produse lactate, însă nu sunt permise toate tipurile de exporturi de carne, din Rusia, în China.

 

China a interzis exportul de carne de pasăre din Rusia în 2005, după mai multe focare de gripă aviară (AI) înregistrate în țară. Serghei Yushin, președintele Asociației Naționale a Meșterii din Rusia, a declarat pentru GlobalMeatNews că China se numără printre cele mai promițătoare piețe pentru producătorii ruși de păsări de curte și de porc. Yushin a recunoscut că problemele legate de biosecuritatea din Rusia, inclusiv AI și pesta porcină africană, au împiedicat carnea rusă să obțină accesul în China pentru o lungă perioadă de timp.

 

Recentul acord comercial cu China a fost semnat o zi după confirmarea celui mai mare focar de AI din Rusia în acest an. În regiunea Voronezh, Rosselkhoznadzor a fost nevoie să se sacrifice 1,2 milioane de găini ouătoare, la complexul de păsări Bobrovsky, unde a fost înregistrat un focar de AI, potrivit lui Sergey Litvinenko, președintele departamentului Rosselkhoznadzor pentru regiunea Voronej.

 

Un pericol deosebit este că virusul a fost detectat în cartierul federal central, unde se află cele mai mari ferme de păsări din țară. În lunile anterioare, majoritatea focarelor de AI din Rusia au fost găsite în districtul federal sudic.

Compania Ion Mos isi reconfirma statutul la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

Actuala editie a celui mai mare targ dedicat sectorului mondial al carnii, IFFA 2019, care se desfasoara in uriasele spatii expozitionale de la Messe Frankfurt, prilejuieste companiei Ion Mos, dar si celei specializate, Emerson, sa isi reconfirme statutul, in prima linie a calitatii produselor si solutiilor tehnologice, fie ca vorbim despre...

La IFFA 2019, LivingJumbo isi prezinta noile casolete PET-Light
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

Prezenta pentru a doua oara la targul IFFA, dedicat industriei mondiale a carnii, compania buzoiana LivingJumbo Industry SA isi propune, in principal, sa isi dezvolte portofoliul de clienti pentru foliile in noua straturi, pe care le produce, in Special prin incheierea de parteneriate cu firme specializate in printing, precum si dezvoltarea liniei...