Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia a suspendat importul de porci si cornute din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia federala de control veterinar Rosselhoznadzor a aratat, intr-un comunicat citat de Agerpres Romania, ca a considerat indispensabila suspendarea temporara a importurilor de cornute si porci vii din statele Uniunii Europene, incepand din 20 martie.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de agentia AFP, expertii Uniunii europene erau in drum spre Moscova pentru a convinge autoritatile veterinare ruse sa renunte la ideea aplicarii acestei masuri, care va avea consecinte serioase asupra exportatorilor din statele baltice.

In comunicatul sau, Rosselhoznadzor acuza absenta unui control al exportului de animale din partea comisiilor competente ale Comisiei Europene, in timp ce controlul in statele europene este efectuat la un nivel foarte inalt.

Identificarea virusului Schmallenberg reprezinta motivul disensiunilor comerciale, iar experti ai UE continua, la Moscova sa convinga autoritatile sanitare veterinare ruse ca derularea actiunilor de import nu pot fi motivate de prezenta acestui virus, reperat recent si in Italia (dupa Germania, Olanda, Belgia, Franta si Marea Britanie). (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...