Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia a suspendat importul de porci si cornute din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia federala de control veterinar Rosselhoznadzor a aratat, intr-un comunicat citat de Agerpres Romania, ca a considerat indispensabila suspendarea temporara a importurilor de cornute si porci vii din statele Uniunii Europene, incepand din 20 martie.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de agentia AFP, expertii Uniunii europene erau in drum spre Moscova pentru a convinge autoritatile veterinare ruse sa renunte la ideea aplicarii acestei masuri, care va avea consecinte serioase asupra exportatorilor din statele baltice.

In comunicatul sau, Rosselhoznadzor acuza absenta unui control al exportului de animale din partea comisiilor competente ale Comisiei Europene, in timp ce controlul in statele europene este efectuat la un nivel foarte inalt.

Identificarea virusului Schmallenberg reprezinta motivul disensiunilor comerciale, iar experti ai UE continua, la Moscova sa convinga autoritatile sanitare veterinare ruse ca derularea actiunilor de import nu pot fi motivate de prezenta acestui virus, reperat recent si in Italia (dupa Germania, Olanda, Belgia, Franta si Marea Britanie). (TS)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...