Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia a suspendat importul de porci si cornute din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia federala de control veterinar Rosselhoznadzor a aratat, intr-un comunicat citat de Agerpres Romania, ca a considerat indispensabila suspendarea temporara a importurilor de cornute si porci vii din statele Uniunii Europene, incepand din 20 martie.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de agentia AFP, expertii Uniunii europene erau in drum spre Moscova pentru a convinge autoritatile veterinare ruse sa renunte la ideea aplicarii acestei masuri, care va avea consecinte serioase asupra exportatorilor din statele baltice.

In comunicatul sau, Rosselhoznadzor acuza absenta unui control al exportului de animale din partea comisiilor competente ale Comisiei Europene, in timp ce controlul in statele europene este efectuat la un nivel foarte inalt.

Identificarea virusului Schmallenberg reprezinta motivul disensiunilor comerciale, iar experti ai UE continua, la Moscova sa convinga autoritatile sanitare veterinare ruse ca derularea actiunilor de import nu pot fi motivate de prezenta acestui virus, reperat recent si in Italia (dupa Germania, Olanda, Belgia, Franta si Marea Britanie). (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...