Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia a suspendat importul de porci si cornute din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia federala de control veterinar Rosselhoznadzor a aratat, intr-un comunicat citat de Agerpres Romania, ca a considerat indispensabila suspendarea temporara a importurilor de cornute si porci vii din statele Uniunii Europene, incepand din 20 martie.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de agentia AFP, expertii Uniunii europene erau in drum spre Moscova pentru a convinge autoritatile veterinare ruse sa renunte la ideea aplicarii acestei masuri, care va avea consecinte serioase asupra exportatorilor din statele baltice.

In comunicatul sau, Rosselhoznadzor acuza absenta unui control al exportului de animale din partea comisiilor competente ale Comisiei Europene, in timp ce controlul in statele europene este efectuat la un nivel foarte inalt.

Identificarea virusului Schmallenberg reprezinta motivul disensiunilor comerciale, iar experti ai UE continua, la Moscova sa convinga autoritatile sanitare veterinare ruse ca derularea actiunilor de import nu pot fi motivate de prezenta acestui virus, reperat recent si in Italia (dupa Germania, Olanda, Belgia, Franta si Marea Britanie). (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...