Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ar putea opri exporturile de carne de porc din cauza febrei porcine africane

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Rusia continua sa se inregistreze noi focare de febra porcina africana ceea ce ar putea crea mari probleme in ceea ce priveste exportul de carne din zona, spun analistii, citati de presa locala.

The worst-case scenario presupune ca Rusia va trebui sa inceteze in totalitate exporturile de carne de porc si furajele pentru animale, iar aceasta interdictie ar putea dura cateva decenii.

Autoritatile Sanitar Veterinare din Rusia nu detin inca un vaccin impotriva virusului iar singura modalitate de a combate boala este sa distruga animalele infectate si sa instaureze carantina. Insa nici macar aceste masuri drastice nu par sa opreasca raspandirea virusului care a distrus toata populatie porcina a Cubei in 1970.

In momentul de fata situatia din Rusia ramane nesigura; desi veterinarii si fermierii au distrus peste 80.000 de porci, virusul continua sa se raspandeasca. Pierderile, de la izbucnirea epidemiei, se ridica la 1,5 miliarde de ruble (23 milioane de euro).

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...