Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ar putea opri exporturile de carne de porc din cauza febrei porcine africane

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Rusia continua sa se inregistreze noi focare de febra porcina africana ceea ce ar putea crea mari probleme in ceea ce priveste exportul de carne din zona, spun analistii, citati de presa locala.

The worst-case scenario presupune ca Rusia va trebui sa inceteze in totalitate exporturile de carne de porc si furajele pentru animale, iar aceasta interdictie ar putea dura cateva decenii.

Autoritatile Sanitar Veterinare din Rusia nu detin inca un vaccin impotriva virusului iar singura modalitate de a combate boala este sa distruga animalele infectate si sa instaureze carantina. Insa nici macar aceste masuri drastice nu par sa opreasca raspandirea virusului care a distrus toata populatie porcina a Cubei in 1970.

In momentul de fata situatia din Rusia ramane nesigura; desi veterinarii si fermierii au distrus peste 80.000 de porci, virusul continua sa se raspandeasca. Pierderile, de la izbucnirea epidemiei, se ridica la 1,5 miliarde de ruble (23 milioane de euro).

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...