Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ar putea opri exporturile de carne de porc din cauza febrei porcine africane

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Rusia continua sa se inregistreze noi focare de febra porcina africana ceea ce ar putea crea mari probleme in ceea ce priveste exportul de carne din zona, spun analistii, citati de presa locala.

The worst-case scenario presupune ca Rusia va trebui sa inceteze in totalitate exporturile de carne de porc si furajele pentru animale, iar aceasta interdictie ar putea dura cateva decenii.

Autoritatile Sanitar Veterinare din Rusia nu detin inca un vaccin impotriva virusului iar singura modalitate de a combate boala este sa distruga animalele infectate si sa instaureze carantina. Insa nici macar aceste masuri drastice nu par sa opreasca raspandirea virusului care a distrus toata populatie porcina a Cubei in 1970.

In momentul de fata situatia din Rusia ramane nesigura; desi veterinarii si fermierii au distrus peste 80.000 de porci, virusul continua sa se raspandeasca. Pierderile, de la izbucnirea epidemiei, se ridica la 1,5 miliarde de ruble (23 milioane de euro).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...