Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia ar putea să aprobe reluarea exporturile de carne de porc din UE

Autor: Meat MIlkmarți, 20 ianuarie, 2015

Exporturile de carne de porc ale UE către Rusia ar putea fi reluate, urmare a discuțiilor purtate cu succes, dintre oficialii europeni și ruși, săptămâna trecută.

 

Întâlnirea dintre serviciile Comisiei UE pe problemee veterinare, sanitare și fitosanitare (SPS) și omoloagele lor ruse, în Berlin, Germania, la 15 ianuarie anul curent, a avut rezultate pozitive, care, potrivit informațiilor preliminare, ar trebui să se concretizeze în reluarea exporturilor unor produse din carne de porc spre Rusia, au declarat oficiali ai Uniunii Europene a Crescătorilor și Comercianților de Carne (UECBV). Salutând respetivele noutăți, UECBV a arătat că aceste rezultate inițiale au fost rodul a luni întregi de dialoguri, precizând că ne aflăm în fața primului acord concret între UE și Rusia privind îmbunătățirea relațiilor lor de comerciale în sectorul creșterii animalelor.

Rusia a impus o interdicție asupra importurilor de produse din carne de porc din Europa în luna ianuarie a anului trecut, ca reacție la apariția mai multor focare de pestă porcină africană (ASF), în Europa de Est.

Potrivit UECBV: ”Ei au potențialul de a restabili încrederea între cele două regiuni și de a oferi sprijin pentru piața de carne de porc a UE”. ”Mulțumită acestui dialog constructiv, crescătorii de porci și industria cărnii de porc din UE ar putea să reia o parte dintre exporturile lor către Rusia (până la un nivel de aproximativ 40% față de volumul exporturilor din 2013)”, a declarat Sandra Splouchal, consilier pe probleme de politică și comunicare al UECBV.

Asociația a spus că statele membre ale UE ar trebui să înceapă acum să lucreze asupra specificațiilor tehnice pentru reluarea exportului de produse specifice, ”fără a lua în considerare embargoul rusesc implementat în august anul trecut”. UECBV a adăugat că speră că aceste rezultate preliminare ”vor deschide ușa” către un acord final cu privire la problemele sanitare și fitosanitare pentru sectorul cărnii de porc, cu scopul de a restabili un comerț durabil între cele două regiuni.

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...

Argentina și-a crescut livrările de carne în Rusia
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Argentina și-a mărit livrările de carne în Rusia, o piață care continuă să aibă deficite la o serie de produse. Conform estimărilor preliminare, în 2014 totalul importurilor de carne de pasăre din Argentina către Rusia s-au ridicat la 20.000 de tone (t), cu aproximativ 25% mai mult decât în ​​2013, anunță Global...