Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia, bântuită de pesta porcină africană

Autor: Meat MIlkjoi, 29 mai, 2014

Un caz de pestă porcină africană a fost identificat la cadavrul unui porc sălbatic, găsit mort în Dneprovskiye, lângă satul Dubrovo din Kardymovsky, Smolenskaya Oblast, informează PigProgress.net.

Testele de loborator a confirmat ca mistreţul a fost infectat cu pestă porcină africană. Carcasa a fost incinerată. Experţii veterinari ruşi au declarat ca Rusia se luptă cu succes cu boala, de la prima apariţie în 2007.

La începutul anului situaţia s-a îmbunătăţit în cea mai mare a Rusiei europene, conform departamentului regional al serviciului veterinar regional  Rosselhoznadzor.

Experţii susţin că virusul este aproapre învins în partea sudică a ţării, în special în Krasnodar Oblast, care înainte era principala zonă în care se găsea în Rusia. Veterinarii ruşi susţin că principalele lor realizări constau în faptul că au oprit pesta porcină africană să ajungă în Belgorod Oblast, unde se găsesc circa un sfert din totalul porcilor din Rusia. Potrivit experţilor ruşi, boala va fi învinsă definitiv în 2017, când va fi creat şi un vaccin împotriva ei. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...