Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia este nemultumita de calitatea carnii rosii produsa local

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seviciile veterinare rusesti se declara nemultumite de calitatea carnii rosii furnizata de producatorii domestici, scrie presa locala. Conform aceleiasi surse, veterinarii sustin ca produsele din carne importata sunt mult mai sigure decat cele rusesti. Problema calitatii carnii produse in Rusia este agravata de lipsa unor actiuni efective ale autoritatilor veterinare locale in ceea ce ii priveste pe producatorii domestici.

Antibioticele periculoase si aditivii artificiali reprezinta principalele preocupari ale autoritatilor veterinare rusesti. Prezenta acestor substante a devenit mult mai frecventa in carnea si preparatele din carne, datorita folosirii lor de catre fermieri ca si ingrediente pentru hrana animalelor.

Carnea importata este, de cele mai multe ori, de mai buna calitate, insa Rusia incearca sa reduca transporturile de carne de la export si sa dezvolte agricultura si industria carnii locale.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...