Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia extinde embargoul asupra producătorilor de carne din UE și Occident

Autor: Maria Demetriadluni, 4 martie, 2019

Serviciul Federal Federal al Vămilor (FCS) a propus extinderea embargoului alimentar din 2014, pentru a interzice importurile de orice fel de carne și material de reproducere livrate țării de către SUA, Uniunea Europeană, Canada, Australia, Norvegia, Ucraina și alte state.

 

Dacă vor fi aprobate, noile restricții ar putea afecta importurile a aproape 600.000 de tone de produse pe an, în valoare totală de 1,2 miliarde USD.

 

”Există necesitatea de a impune restricții mai severe asupra importurilor, deoarece unii exportatori de pe piață au învățat deja modalități de a furniza produse interzise sub codurile vamale ale produselor care erau încă permise”, a susținut Ruslan Davydov, directorul interimar al FCS, într-o scrisoare către Ministerul Agriculturii al Rusiei, citată de Global Meat News.

 

Potrivit lui Davydov, ar fi fezabilă interzicerea importurilor de carne conservată și a tuturor produselor din carne care nu fuseseră încă supuse restricțiilor. Davydov a solicitat, de asemenea, Guvernului să interzică importurile complete de animale vii, inclusiv bovine, păsări de curte, ovine și caprine. În cele din urmă, el a propus să fie interzise atât carnea de miel, cât și cea de capră răcită și congelată.

 

Aceste livrări ar trebui să fie interzise din toate țările supuse restricțiilor economice în baza embargoului alimentar din 2014, a afirmat Davydov.

 

Sancțiunile occidentale impuse împotriva Rusiei în ultimii cinci ani au înregistrat pierderi pentru economia națională de 6,3 miliarde de dolari, potrivit Ministerului Dezvoltării Economice al Rusiei, într-o declarație făcută la începutul acestui an. Între timp, embargoul alimentar din 2014 a afectat negativ piața internă, în condițiile în care clienții ruși au suferit pierderi de 210 milioane de dolari (4,2 miliarde de dolari), potrivit unui studiu realizat de Școala Superioară de Economie din Rusia.

 

Noi modalități de contrabandă

 

FCS a spus că a crezut că a avut loc contrabandă la scară largă, în principal din partea Uniunii Europene în Rusia. În cadrul unei conferințe de presă de la Moscova din 16 februarie, un purtător de cuvânt al FCS a declarat că este o practică obișnuită ca produsele interzise să fie importate în Rusia, sub forma „produselor legale”, și au existat mai multe moduri în care ar putea avea loc contrabanda.

 

De exemplu, exportatorii spanioli au încercat în mod regulat să exporte șuncă iberică în Rusia, marcând-o cu codurile vamale ale produselor permise să fie importate în țară, a afirmat purtătorul de cuvânt. În multe cazuri, produsele interzise au fost reexportate din punct de vedere tehnic dintr-o țară care nu a făcut obiectul embargoului alimentar pentru 2014 și nu a fost ușor să se identifice țara de origine, a adăugat el.

 

Vorbind la începutul acestui an, președintele rus Vladimir Putin a promis că agențiile guvernului vor continua să caute și să distrugă toate produsele importate ilegal din țările occidentale. Putin a adăugat că, deși distrugerea hranei „nu era drăguță”, era necesar să se sprijine producătorii autohtoni, deci în cele din urmă era justificată.

 

Retailerii ruși s-au așteptat ca noile restricții să poată determina o creștere a prețurilor pe piața rusă a cărnii, în special în anumite categorii de produse. Restricțiile la importurile de animale vii ar putea, de asemenea, să reprezinte riscuri pentru industria păsărilor din Rusia, unde până la 40% din stocul de reproducere a fost rasa Cobb importată, potrivit consultanței ruse Agro & Food Communications.

IFFA 2019 și-a deschis porțile la Frankfurt am Main
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

În dimineața zilei de 4 mai, IFFA 2019, cel mai mare târg din lume, dedicat industriei de procesare a cărnii și-a deschis porțile zecilor de mii de vizitatori care sunt așteptați să ia contact cu ultimele tehnologii.   IFFA 2019 reprezintă viitorul   Momentul inaugural al ediției cu numărul 70 a avut loc în prezența...

Toți liderii pieței globale vor fi prezenți la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Companiile de vârf prezintă cele mai recente produse, la IFFA 2019, târgul numărul 1 în lume pentru industria cărnii, acolo unde se va pune accentul pe soluții pentru producția sigură, eficientă și economică a alimentelor din carne și carne. Furnizorii de toate dimensiunile prezintă un spectru larg de produse pentru...