Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia – fara compromisuri pentru aderarea la omc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aderarea la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) nu reprezinta un motiv pentru Rusia sa dezechilibreze importul si exportul de carne.

Aderarea este pusa sub semnul intrebarii, prin neabordarea dezacordurilor privind subventionarea agriculturii sau reglementarile ruse privind importurile de carne.

Situata pe locul sase in clasamentu mondial al pietelor desfacere (prin calculul PIB, exprimat prin paritatea puterii de cumparare), Federatia rusa reprezinta singura economie importanta a lumii nemembra a OMC. Rusii nu vor sa cedeze, dar dorinta de a sustine Parghia fitosanitara poate scoate de pe piata produse ale tarilor care au dispute politice cu Moscova. (TS)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...