Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia – fara compromisuri pentru aderarea la omc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aderarea la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) nu reprezinta un motiv pentru Rusia sa dezechilibreze importul si exportul de carne.

Aderarea este pusa sub semnul intrebarii, prin neabordarea dezacordurilor privind subventionarea agriculturii sau reglementarile ruse privind importurile de carne.

Situata pe locul sase in clasamentu mondial al pietelor desfacere (prin calculul PIB, exprimat prin paritatea puterii de cumparare), Federatia rusa reprezinta singura economie importanta a lumii nemembra a OMC. Rusii nu vor sa cedeze, dar dorinta de a sustine Parghia fitosanitara poate scoate de pe piata produse ale tarilor care au dispute politice cu Moscova. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...