Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Rusia a impus restricții la importul de lactate din Turcia și Noua Zeelandă

Autor: Mircea Demetermiercuri, 19 iulie, 2017

Rusia a impus restricții asupra unor lactate turcești și avertizează asupra unor eventuale interdicții asupra altor produse asemănătoare, provenite din Turcia și Noua Zeelandă. Ca urmare, în urma unui avertisment al Rosselkhoznadzor, Serviciul Federal Rus de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară, o companie turcă a avut restricții asupra exporturilor de produse lactate către Rusia.

 

Rosselkhoznadzor a declarat că are preocupări cu privire la cazurile de ”încălcări ale legislației produselor lactate și ale Cerințelor veterinare și sanitare ale Uniunii Economice Eurasiatice și ale Federației Ruse și subliniază continuarea apariției contaminării produselor lactate provenite din Turcia și Noua Zeelandă”.

 

Oficialii ruși au spus că, recent, s-au constatat că cinci eșantioane de produse lactate (lapte praf) produse de societăți turcești depășesc parametrii microbiologici, iar untul produs într-o afacere din Noua Zeelandă a fost testat de două ori pentru tetraciclină.

 

La o zi după avertizare, Rosselkhoznadzor a spus că din 17 iulie 2017 vor exista restricții temporare privind livrările de produse lactate către Rusia de către compania turcă Aynes Gıda Sanayi Ticaret A.Ș., în legătură cu detectarea repetată a E. coli în laptele degresat uscat importat, al producătorului. Aynes este una dintre cele mai mari companii de lactate din Turcia, producând lapte, iaurt, brânză, unt, iaurt și pudră de lapte.

 

Controale insuficiente

 

Agenția rusă a declarat că au fost detectate discrepanțe în timpul monitorizării de laborator a produselor lactate care vin în Federația Rusă, în ciuda asigurărilor din partea serviciilor veterinare din Noua Zeelandă privind nefolosirea antibioticelor și, mai ales, a substanței active de Tetraciclină.

 

În replică, Rosselkhoznadzor a declarat că este evident că măsurile de control luate de serviciile veterinare din aceste țări nu sunt suficiente pentru a remedia situația, precizând că dacă va continua să identifice astfel de încălcări ale legii, va fi forțat să limiteze oferta de produse lactate importate în Rusia din Turcia și Noua Zeelandă.

 

Standarde diferite

 

În Rusia, conform Regulamentului tehnic al Uniunii vamale (2011), limita este de 10 ppb pentru lapte, deși, conform Charm Sciences Inc., care produce teste de lapte antibiotic pentru a satisface cerințele Federației Ruse, 7,2ppb de tetraciclină este considerat potrivit pentru Consumul uman.

 

Între 7,2 și 12,8ppb, eșantioanele sunt trimise pentru testarea repetată, iar la niveluri mai mari de 12,8pbb ​​în produse, sunt considerate improprii consumului uman.

 

În Canada, limita maximă a reziduurilor (LMR) pentru tetraciclină este de 100ppb. În Noua Zeelandă, limita maximă de 100ppb acoperă oxitetraciclina, tetraciclina, clortetraciclina sau doxiciclina singure sau în combinație.

 

Organizația pentru Alimentație și Agricultură și Organizația Mondială a Sănătății (FAO / OMS) și Uniunea Europeană (UE) recomandă o LMR de 100ppb pentru tetraciclină, oxitetraciclină și / sau clortetraciclină (singură sau în combinație) în lapte.

 

În SUA, US Food and Drug Administration a stabilit un nivel legal superior de 300ppb pentru reziduurile combinate de tetraciclină, oxitetraciclină și / sau clortetraciclină, informează Dairy Reporter, care adugă faptul că Moscova își permite aceste măsuri, în condițiile în care producția de lapte și lactate a crescut spectaculos în Federația Rusă.

Participând la Anuga, compania Marcel dorește un plus de imagine
Autor: meatmilk  /   joi, 12 octombrie 2017

Prezentă pentru a treia oară la Anuga, compania Marcel a participat în acest an prin eforturi proprii, expunând produse traditionale ramanesti, produse regionale, internationale, specialăți italienești, da rși conserve de legume traditional romanesti.   Special pentru revista Meat.Milk., domnul Marcel Iacob-Președintele...

Anuga, Koln: Kosarom, printre evidențiatele ediției 2017
Autor: Ursachi Veronica  /   joi, 12 octombrie 2017

Nume deja cunoscut pe piețele internaționale, Kosarom nu s-a dezmințit nici de această dată, prin participarea la cea de-a 34-a ediție a târgului Anuga.   Ba, mai mult decât atât, prin produsele expuse la stand, compania ieșeană a argumentat în stil personal genericul evenimentului, ”Taste the Future”, prin...