Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia incerca sa evite un nou razboi al carnii cu ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia va evita orice razboi al carnii cu Uniunea Europeana precum si deteriorarea relatiilor cu UE in ceea ce priveste agricultura, asa cum s-a intamplat in 2006, atunci cand a interzis importul de carne din Polonia, considera analistii locali citati de presa internationala.

Astazi UE ramane cel mai mare partener pentru Rusia in ceea ce priveste comertul de carne si preparate iar eventuale probleme intre parti ar cauza pierderi imense Rusiei. Mai mult, acesta tara deruleaza acum negocieri dificile cu Uniunea pentru a demara exportul de carne in Europa, capatand astfel acces la una dintre cele mai mari piete de consum din lume.

Potrivit oficialilor din industria carnii, citati de presa locala, Rusia intelege acum faptul ca un alt scandal ar putea pune capat unui parteneriat la nivel inalt pentru comertul de carne intre aceasta tara si UE. Rusia a initiat deja contracte individuale cu cateva companii din Uniune pentru aprovizionarea cu carne si preparate, cu ocazia catorva expozitii internationale, cum a fost Green Week, la Berlin.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...