Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia interzice folosirea OMG în produsele alimentare

Autor: Meat MIlkmarți, 18 februarie, 2014

Aceasta declaratie a fost facuta de seful Ministerului Agriculturii, Nikolai Fiodorov, la reuniunea agrarilor din Rusia. Discutiile in lume in jurul OMG intre savanti, ecologi si producatori dureaza de mult timp. Problemele legate de folosirea organismelor modificate genetic impiedica extinderea productiei agricole „curate” in Rusia.

In balanta acestor discutii se afla doua forte: lipsa mijloacelor si argumentelor oamenilor de stiinta legate de pericolul ce il prezinta produsele modificate genetic si corporatiile industriale, cu resursele lor imense, chiar si politice. Majoritatea savantilor considera ca pentru studierea influentei OMG asupra omului si mediului inconjurator va fi nevoie de 10-20 de ani. In prezent se cunoaste pericolul pe care il prezinta produsele modificate genetic, mentioneaza Irina Ermakova, expert in domeniul securitatii ecologice si alimentare.

„Toate sunt periculoase pentru ca tehnologia producerii lor nu este perfecta. In procesul de productie sunt folosite bacterii patogene si virusi. Atunci cand oamenii de stiinta verifica pe animale efectul unei asemenea productii, ei se ingrozesc. Este vorba de oncologie si obezitate. De aceea, cea mai corecta ar fi interzicerea totala a folosirii OMG in produsele alimentare, asa cum au facut statele europene”. (Radio Vocea Rusiei)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...