Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia interzice importul de porci din germania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din 15 noiembrie 2011, Rusia opreste importurile de porci vii din Germania, informeaza Agerpres, citandu-l pe seful serviciilor veterinare ruse, Serghei Dankvert.

Motivul il constituie lipsa garantiilor referitoare la utilizarea antibioticelor, a anuntat oficialul rus miercuri, 9 noiembrie: incepand din 15 noiembrie, vom interzice importurile de porci vii din Germania, din cauza absentei garantiilor privind siguranta alimentara.

Germania era obligata, conform normativelor in vigoare, sa trimita simultan cu exporturile de animale, garantii privind procedura conform careia nu se administreaza antibiotice porcilor.

Procedura impusa Germaniei de a nu administra porcilor antibiotice, cu 30 de zile inaintea exportarii acestora in Rusia nu a fost respectata. Prin urmare, interdictia va ramane in vigoare atat timp cat Rosellhoznador nu va obtine garantii ca aceasta procedura este respectata, a atentionat Dankvert. (TS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...