Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia interzice importul de porci din germania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din 15 noiembrie 2011, Rusia opreste importurile de porci vii din Germania, informeaza Agerpres, citandu-l pe seful serviciilor veterinare ruse, Serghei Dankvert.

Motivul il constituie lipsa garantiilor referitoare la utilizarea antibioticelor, a anuntat oficialul rus miercuri, 9 noiembrie: incepand din 15 noiembrie, vom interzice importurile de porci vii din Germania, din cauza absentei garantiilor privind siguranta alimentara.

Germania era obligata, conform normativelor in vigoare, sa trimita simultan cu exporturile de animale, garantii privind procedura conform careia nu se administreaza antibiotice porcilor.

Procedura impusa Germaniei de a nu administra porcilor antibiotice, cu 30 de zile inaintea exportarii acestora in Rusia nu a fost respectata. Prin urmare, interdictia va ramane in vigoare atat timp cat Rosellhoznador nu va obtine garantii ca aceasta procedura este respectata, a atentionat Dankvert. (TS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...