Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia a interzis importul de carne procesată din Basarabia

Autor: Meat MIlkjoi, 3 iulie, 2014

(Mediafax) Serviciului federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a decis interzicerea importului de carne procesată din Republica Moldova, începând cu data de 5 iulie, invocând încălcări ale normelor fitosanitare şi ale cerinţelor Uniunii Vamale în domeniu de către companiile moldoveneşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Rosselhoznadzor, citat de Moldpres, importul de carne de porc, de vită, oaie şi cal din Republica Moldova va fi permis doar în carcase şi în stare crudă.

Decizia a fost luată după ce 15 loturi de carne de porc au fost exportate în Belarus de către o companie din Republica Moldova ce nu avea certificat pentru a transporta pe teritoriul Uniunii vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan).

Solicitat de Moldpres, directorul adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova, Grigore Porcescu, a declarat că, deocamdată, nu a primit nicio informare oficială în acest sens din partea vreunei autorităţi ruse.

În luna aprilie a.c., Federaţia Rusă a interzis importul de mezeluri din Republica Moldova, pe motiv că acestea ar fi reexportate din Uniunea Europeană.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...