Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia isi mentine rezerva fata de importurile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Serviciului Federal de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara din Rusia, Rosselkhoznadzor, a interzis partial importurile de carne din Europa si SUA scrie infocarne.ro. Masura pare a face parte din strategia acestei tari a dezvolta productia locala de carne si preparate. Rusia continua insa sa importe 40% din necesarul de produse alimentare iar in acest an ar putea importa si grau dupa incendiile devastatoare din vara ce au distrus aproximativ un sfert din recolta.

Producatorii rusi au facut progrese cu carne de pasare insa o buna parte din necesar este inca importata din SUA. Cu toate acestea, Ministru adjunct al Agriculturii, Alexander Belyaev a declarat in luna septembrie ca Rusia spera sa devina un exportator net de carne de pui pana in 2012. In prezent, fermele de pui din Rusia produc aproape 70% din consumul intern.

In ceea ce priveste carnea de vita si porc Rusia are de lucru mult mai mult pentru a o dezvolta si continua sa se bazeze pe importuri. Brazilia a fost cea mai afectata de interdictiile recente privind importurile de carne de vita in Rusia, dar si tarile mici precum Republica Moldova au fost, de asemenea, afectate de aceasta interdictie. Rosselkhoznadzor a dispus un control mai strict asupra loturilor de carne de vita importate din ambele tari, din cauza proportiilor mari de organisme anaerobe carne. Mai surprinzator, Rosselkhoznadzor a interzis importurile de la cinci firme germane in mijlocul lunii septembrie spunand ca pur si simplu carnea ” nu corespunde normelor sanitare ruse”.

Cu toate ca Prim-ministrul Vladimir Putin a declarat, la sfarsitul lunii septembrie, ca banca de stat Vnesheconombank ar oferi un imprumut de $ 800mil la Miratorg, pentru infiintarea o ferme mamut pentru cresterea vitelor, specialistii spun va dura cel putin patru ani inainte ca productia de carne de vita sa inceapa sa creasca.

Rosselkhoznadzor a interzis, de asemenea, importurile de la cinci producatori de carne de porc spanioli. De asemenea, interdictiile au fost impuse producatorilor de carne de porc din Germania, Olanda, Franta si Statele Unite. SUA este unul dintre principalii jucatori pe piata intrenationala a carnii de porc, dar exporturile catre Rusia au scazut cu aproape doua treimi in acest an ca urmare a interdictiilor. Rosselkhoznadzor a sustinut ca a gasit „cantitati excesive de antibiotice” in carne.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...