Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia isi mentine rezerva fata de importurile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Serviciului Federal de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara din Rusia, Rosselkhoznadzor, a interzis partial importurile de carne din Europa si SUA scrie infocarne.ro. Masura pare a face parte din strategia acestei tari a dezvolta productia locala de carne si preparate. Rusia continua insa sa importe 40% din necesarul de produse alimentare iar in acest an ar putea importa si grau dupa incendiile devastatoare din vara ce au distrus aproximativ un sfert din recolta.

Producatorii rusi au facut progrese cu carne de pasare insa o buna parte din necesar este inca importata din SUA. Cu toate acestea, Ministru adjunct al Agriculturii, Alexander Belyaev a declarat in luna septembrie ca Rusia spera sa devina un exportator net de carne de pui pana in 2012. In prezent, fermele de pui din Rusia produc aproape 70% din consumul intern.

In ceea ce priveste carnea de vita si porc Rusia are de lucru mult mai mult pentru a o dezvolta si continua sa se bazeze pe importuri. Brazilia a fost cea mai afectata de interdictiile recente privind importurile de carne de vita in Rusia, dar si tarile mici precum Republica Moldova au fost, de asemenea, afectate de aceasta interdictie. Rosselkhoznadzor a dispus un control mai strict asupra loturilor de carne de vita importate din ambele tari, din cauza proportiilor mari de organisme anaerobe carne. Mai surprinzator, Rosselkhoznadzor a interzis importurile de la cinci firme germane in mijlocul lunii septembrie spunand ca pur si simplu carnea ” nu corespunde normelor sanitare ruse”.

Cu toate ca Prim-ministrul Vladimir Putin a declarat, la sfarsitul lunii septembrie, ca banca de stat Vnesheconombank ar oferi un imprumut de $ 800mil la Miratorg, pentru infiintarea o ferme mamut pentru cresterea vitelor, specialistii spun va dura cel putin patru ani inainte ca productia de carne de vita sa inceapa sa creasca.

Rosselkhoznadzor a interzis, de asemenea, importurile de la cinci producatori de carne de porc spanioli. De asemenea, interdictiile au fost impuse producatorilor de carne de porc din Germania, Olanda, Franta si Statele Unite. SUA este unul dintre principalii jucatori pe piata intrenationala a carnii de porc, dar exporturile catre Rusia au scazut cu aproape doua treimi in acest an ca urmare a interdictiilor. Rosselkhoznadzor a sustinut ca a gasit „cantitati excesive de antibiotice” in carne.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...