Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia limiteaza importul de carne din moldova

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din 14 martie 2012, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselhoznodor) va introduce limitarea temporara a importului produselor de origine animala din Moldova, vizand indeosebi exportatorul moldovean SRL Tehnostel Car.

Potrivit reprezentantilor Rosselhosnodor, masura reprezinta rezultatul depistarii in carnea de ovina livrata de producatorul moldovean a unor substante interzise.

Rosselhosnodor a mai introdus anterior un regim special de control al carnii livrate altui expotator important din Moldova, alaturi de Tehnostel Car: compania SA Bardbar. Ambele societati au exportat carne, in care au fost depistate microorganisme patogene. (TS)

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...