Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia mareste productia de carne si oua si se pregateste de intrarea in omc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia va produce pana la finele anului 3,5 milioane de tone de carne de pasare, cu 10,3% mai mult ca in 2011, potrivit unei estimari guvernamentale, informeaza WorldPoultry.net, citat de cotidianul Evenimentul Zilei.

Rusia se pregateste pentru intrarea in Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), de beneficiile careia, in termeni de eliminare a barierelor comerciale, doreste sa profite din plin, stimuland exporturile in toate domeniile in care se poate bucura de avantaje competitive, unul dintre acestea si productia de carne de pasare si oua.

Potrivit ministrului rus al Agriculturii, Nicolai Fiodorov, in ultimii sase ani, Rusia a construit si renovat peste 400 de unitati cu diferite functii din industria cresterii pasarilor, acest lucru conducand la o crestere a productiei de carne si de oua.

Anul acesta efortul financiar sustinut de la bugetul de stat pentru sprijinirea sectorului s-a ridicat la 164,5 milioane ruble (4 milioane euro)
Reprezentantii industriei atrag atentia ca in ciuda investitiilor facute in ultimii ani sectorul mai trebuie sprijinit pentru a deveni competitiv, ei propunand o lista de propuneri pentru imbunatatirea situatiei.

Statul rus are un program de sprijinire al sectorului pana in 2020.
Rusia se afla in vecinatatea celor mai atractive doua piete pentru consumul de pasare si oua, cea a Chinei si cea a Uniunii Europene.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...