Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia mareste productia de carne si oua si se pregateste de intrarea in omc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia va produce pana la finele anului 3,5 milioane de tone de carne de pasare, cu 10,3% mai mult ca in 2011, potrivit unei estimari guvernamentale, informeaza WorldPoultry.net, citat de cotidianul Evenimentul Zilei.

Rusia se pregateste pentru intrarea in Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), de beneficiile careia, in termeni de eliminare a barierelor comerciale, doreste sa profite din plin, stimuland exporturile in toate domeniile in care se poate bucura de avantaje competitive, unul dintre acestea si productia de carne de pasare si oua.

Potrivit ministrului rus al Agriculturii, Nicolai Fiodorov, in ultimii sase ani, Rusia a construit si renovat peste 400 de unitati cu diferite functii din industria cresterii pasarilor, acest lucru conducand la o crestere a productiei de carne si de oua.

Anul acesta efortul financiar sustinut de la bugetul de stat pentru sprijinirea sectorului s-a ridicat la 164,5 milioane ruble (4 milioane euro)
Reprezentantii industriei atrag atentia ca in ciuda investitiilor facute in ultimii ani sectorul mai trebuie sprijinit pentru a deveni competitiv, ei propunand o lista de propuneri pentru imbunatatirea situatiei.

Statul rus are un program de sprijinire al sectorului pana in 2020.
Rusia se afla in vecinatatea celor mai atractive doua piete pentru consumul de pasare si oua, cea a Chinei si cea a Uniunii Europene.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...