Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia mizează pe extinderea comerțului cu carne de vânat

Autor: Aura Alexa Ioanluni, 31 august, 2015

de Aura Alexa Ioan

Rusia va face investiții majore în carnea de vânat. În Kamchatka a început să se lucreze la dezvoltarea unei fabrici proiectate să prelucreze 30 tone de vânat pe an, fiind vorba de un efectiv de 11.000 reni, potrivit Globalmeatnews.com

”Anterior am tăiat și am ambalat numai carne proaspătă congelată” a declarat Igor Kima, directorul șef al companiei. Odată cu lansarea fabricii, vom putea începe producția de diferite tipuri de cârnați din reni. Vom produce carne de vânat ambalată în vid. De asemenea, ne propunem să lansăm o linie de conserve și să înceapă producția de conserve de carne, din această iarnă”.

”În vremurile fostei URSS, producătorii de vânat din Orientul Îndepărtat rus furnizau anual aprox.20 tone de vânat pe piața franceză, a adăugat Kima.
Administratorii regionali au început deja să lucreze la legislația privind creșterea renilor, legislație menită să vină în sprijinul producătorilor de vânat din regiune.

Potrivit ministrului adjunct al Agriculturii, pentru Kamchatka, Igor Ermaikov, regiunea este una cu cei mai mari producători de carne de vânat din țară, având 44.000 reni, cu 6% mai mult decât în 2014.
”Obiectivele guvernului regional sunt de a crește numărul de reni la 47.000 pentru 2017 și la 50.000 reni, până în 2020.

Cu toate acestea, creșterea renilor este împiedicată din cauza condițiilor climaterice dure, iar industria are mult de suferit din cauza lipsei de personal calificat.
Cea mai mare zonă producătoare de reni, din Rusia,este regiunea Yamal, care a exportat anul trecut 400 tone de vânat.
”250 tone au fost furnizate în Finlanda, deși cerința pieței a fost dublă. De asemenea, anul trecut, primele două loturi de carne au mers în Bulgaria și China.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...