Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia nu permite importul de carne de porc din SUA

Autor: Meat MIlkluni, 16 iunie, 2014

Federaţia Exportatorilor de Carne de Porc din Statele Unite ale Americii susţine că Rusia tragere de timp în acordarea permisiei fabricilor americane de a exporta carne de porc în Rusia, scrie PigProgress.net. Între timp, exportatorii brazilieni dezvoltă cota lor de piaţă din Rusia.

Rosselkhoznadzor, Serviciul Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse, a interzis importurile de carne de porc şi de vită în februarie 2013, invocând că au fost detectate în produsele americane prezenţa ractopamine, un medicament de uz veterinar folosit pentru a creşte masa musculară a animalelor.

Interdicţia a fost ridicată oficial în martie, dar producătorii americani trebuie să se reînregistreze la Rosselkhoznadzor. Două luni mai târziu, exportatorii sunt din ce în ce mai nemuţumiţi şi acuză Rusia ca trage de timp.

„Facem apel la Rosselhoznadzor pentru a răspunde la Departamentul Agriculturii din SUA, pentru a răspunde solicitărilor de a re-înregistra fabricile americane cât mai repede posibil,” a declarat John Brook, director regional USMEF pentru Europa, Rusia şi Orientul Mijlociu.

Potrivit PigProgres.net, doar trei producători de carne de porc din SUA s-au înregistrat din nou cu succes în februarie, a declarat John Brook. Departamentul Agriculturii din SUA a trimis mai multe scrisori de la Rosselhoznadzor, dar autoritatea rusă nu a răspuns, a declarat el. Acesta mai spune că în spatele acestor întârzieri ar putea sta conflictul din Ucraina.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...