Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia: Pesta porcină a pornit dintr-un laborator american

Autor: Meat MIlkvineri, 2 august, 2013

Ghennadi Onişcenko, șeful Direcției sanitare ruse a declarat recent că vinovat de răspândirea pestei porcine în Rusia este un laborator american din Georgia, informează Recolta.eu.

„Există pe teritoriul Georgiei un puternic laborator biologic al Forţelor navale americane”, a declarat Onişcenko, citat de agenţia Interfax. Oficialul rus a adăugat că “există o legătură” între epidemia de pestă porcină care face ravagii în fermele rusești și activitatea acestui laborator.

Ghennadi Onişcenko a mai precizat în cadrul interviului acordat agenției de presă că acest laborator din Georgia a fost vizitat de experți ruși care au văzut aici oameni care fabricau arme biologice.

Până acum, în Rusia au fost descoperite peste 60 de focare de pestă porcină, iar mii de animale au fost sacrificate pentru a stopa răspândirea bolii. Guvernul rus a alcătuit o celulă de criză care urmărește recuperarea controlului asupra situației. Una dintre măsuri ar putea fi interzicerea fermelor private de porcine.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...