Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia, piata vizata pentru exportul porcului romanesc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La reuniunea informala din Polonia a ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana (AGRIFISH), ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, si-a anuntat intalnirea cu omologul sau rus, in 2 octombrie.

Subliniind, conform portalului de stiri puterea.ro, ca tara noastra vizeaza, odata cu reluarea exporturilor intracomunitare a carnii de porc, a exporturilor catre piete terte, ministrul si-a anuntat vizita programata la Moscova pentru a discuta despre relansarea exporturilor de carne de porc catre Rusia, o piata importanta, mai ales ca din iulie au fost reluate exporturile de carne de pasare, din Romania catre Federatia Rusa, a explicat Valeriu Tabara.

In privinta deciziei asteptate in aceasta toamna, cu privire la reluarea exporturilor intracomunitare de carne de porc, ministrul agriculturii se arata optimist: Voi mai avea intalniri cu comisarul european pentru siguranta alimentelor, John Dalli, dar astept o solutie favorabila. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...