Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia, piata vizata pentru exportul porcului romanesc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La reuniunea informala din Polonia a ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana (AGRIFISH), ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, si-a anuntat intalnirea cu omologul sau rus, in 2 octombrie.

Subliniind, conform portalului de stiri puterea.ro, ca tara noastra vizeaza, odata cu reluarea exporturilor intracomunitare a carnii de porc, a exporturilor catre piete terte, ministrul si-a anuntat vizita programata la Moscova pentru a discuta despre relansarea exporturilor de carne de porc catre Rusia, o piata importanta, mai ales ca din iulie au fost reluate exporturile de carne de pasare, din Romania catre Federatia Rusa, a explicat Valeriu Tabara.

In privinta deciziei asteptate in aceasta toamna, cu privire la reluarea exporturilor intracomunitare de carne de porc, ministrul agriculturii se arata optimist: Voi mai avea intalniri cu comisarul european pentru siguranta alimentelor, John Dalli, dar astept o solutie favorabila. (TS)

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...