Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia plânge la granția Chinei după carne de porc

Autor: Meat MIlkmarți, 8 aprilie, 2014

Rusia ia in considerare posibilitatea importarii carnii de porc din China pentru a inlocui proviziilor din Uniunea Europeana, in urma suspendarii tuturor importurilor de carne de porc din comunitate datorita aparitiei pestei porcine africane in unele state membre, a declarat Alexei Alexeenko, purtatorul de cuvant al institutiei de control veterinar si fitosanitar din tara, Rosselkhoznadzor, citat de publicatia The Moscow Times.

„I-am facut o oferta partii chineze”, a declarat Alexeenko, „dar inca ne mai gandim la aceasta posibilitate. O delegatie de inspectori din Rusia, Kazahstan si Belarus vor vizita China sa verifice daca calitatea carnii este destul de ridicata pentru a se conforma criteriilor rusesti”. Inca nu este stabilita data inspectiei, deoarece – conform purtatorului de cuvant – orarul inspectorilor este unul destul de incarcat.

China a propus noua companii pentru a fi incluse pe lista exportatorilor potentiali catre Rusia.

Calitatea carnii de porc din China este o problema cheie, a declarat Alexeenko, deoarece tara lupta si in acest moment impotriva mai multor boli pe teritoriul sau. Ultima problema a aparut la sfarsitul lunii martie, cand peste 100 de carcase de porci in descompunere au fost descoperite intr-un rau din provincia estica Jiangxi. Inca nu s-a publicat nici o explicatie oficiala referitoare la acest incident.

Conform analistului Daniil Hotko de la Institutul pentru Studierea Pietei Agricole (IKAR) din Rusia, gasirea unui furnizor alternativ este o problema serioasa pentru partea rusa. „Piata carnii de porc din Rusia depinde inca in mare masura de importuri”, a declarat analistul, notand ca Rusia a importat, in anul 2013, 1 milion de tone de carne de porc.

Interzicerea importurilor de carne de porc din Uniunea Europeana, care a furnizat circa jumatate din toata carnea de porc consumata in Rusia, a afectat serios piata locala a carnii. Cum principalii furnizori – Danemarca, Spania si Germania – nu mai pot aproviziona piata ruseasca, tara trebuie sa gaseasca furnizori alternativi – ca Brazilia sau Canada. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...