Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia – productia de carne de pasare in crestere, cea de carne de porc ramane constanta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne de pasare este de asteptat sa creasca la 3.150 milioane de tone in 2011, de la 2.830 milioane in 2010, anunta Galina Bobylyova, director general al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Rusia, citat de presa internationala.

Ea a declarat la o conferinta agricola ca, desi consumul de carne de pasare va ramane, practic, neschimbat in acest an (la 3.495 milioane de tone, comparativ cu 3.491 milioane in 2010), importurile se vor micsora la 390 de mii de tone de la 688 mii de tone anul trecut.

Importurile de carne de pasare vor fi din Belarus fara taxe vamale, deoarece aceasta tara este membru al unei uniuni vamale, impreuna cu Rusia si Kazahstan.

Productia de carne de porc se va ridica la 2.428 milioane de tone in acest an de la 2.312 milioane in 2010, a declarat, la aceiasi conferinta, Yuri Serghei Kovalev director executiv al Uniunii Nationale a Crescatorilor de Porci . Cota de carne de porc produsa de instalatiile mari va creste la 55 la suta din productia totala, in timp ce ponderea fermelor de curte va scadea .

Pesta porcina africana (ASF), o boala virala letala la porci, a fost confirmata la diverse ferme mici, in special in partea de sud a tarii. Aceasta nu a afectat marile ferme pana in prezent.

In februarie, Departamentul Agriculturii al SUA a declarat ca Rusia va experimenta o penurie de bunuri alimentare in cauza secetei severe 2010 2011. Lipsa de cereale furajere poate ajunge la 2.5-3.0 milioane de tone pana in aprilie-mai 2011. Aceasta situatie ar reprezinta o amenintare pentru industria carnii. Cu toate acestea, oficialii spus ca Rusia nu a simtit lipsa de cereale furajere.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...