Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia – productia de carne de pasare in crestere, cea de carne de porc ramane constanta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne de pasare este de asteptat sa creasca la 3.150 milioane de tone in 2011, de la 2.830 milioane in 2010, anunta Galina Bobylyova, director general al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Rusia, citat de presa internationala.

Ea a declarat la o conferinta agricola ca, desi consumul de carne de pasare va ramane, practic, neschimbat in acest an (la 3.495 milioane de tone, comparativ cu 3.491 milioane in 2010), importurile se vor micsora la 390 de mii de tone de la 688 mii de tone anul trecut.

Importurile de carne de pasare vor fi din Belarus fara taxe vamale, deoarece aceasta tara este membru al unei uniuni vamale, impreuna cu Rusia si Kazahstan.

Productia de carne de porc se va ridica la 2.428 milioane de tone in acest an de la 2.312 milioane in 2010, a declarat, la aceiasi conferinta, Yuri Serghei Kovalev director executiv al Uniunii Nationale a Crescatorilor de Porci . Cota de carne de porc produsa de instalatiile mari va creste la 55 la suta din productia totala, in timp ce ponderea fermelor de curte va scadea .

Pesta porcina africana (ASF), o boala virala letala la porci, a fost confirmata la diverse ferme mici, in special in partea de sud a tarii. Aceasta nu a afectat marile ferme pana in prezent.

In februarie, Departamentul Agriculturii al SUA a declarat ca Rusia va experimenta o penurie de bunuri alimentare in cauza secetei severe 2010 2011. Lipsa de cereale furajere poate ajunge la 2.5-3.0 milioane de tone pana in aprilie-mai 2011. Aceasta situatie ar reprezinta o amenintare pentru industria carnii. Cu toate acestea, oficialii spus ca Rusia nu a simtit lipsa de cereale furajere.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...