Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia – productia de carne de pasare in crestere, cea de carne de porc ramane constanta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne de pasare este de asteptat sa creasca la 3.150 milioane de tone in 2011, de la 2.830 milioane in 2010, anunta Galina Bobylyova, director general al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Rusia, citat de presa internationala.

Ea a declarat la o conferinta agricola ca, desi consumul de carne de pasare va ramane, practic, neschimbat in acest an (la 3.495 milioane de tone, comparativ cu 3.491 milioane in 2010), importurile se vor micsora la 390 de mii de tone de la 688 mii de tone anul trecut.

Importurile de carne de pasare vor fi din Belarus fara taxe vamale, deoarece aceasta tara este membru al unei uniuni vamale, impreuna cu Rusia si Kazahstan.

Productia de carne de porc se va ridica la 2.428 milioane de tone in acest an de la 2.312 milioane in 2010, a declarat, la aceiasi conferinta, Yuri Serghei Kovalev director executiv al Uniunii Nationale a Crescatorilor de Porci . Cota de carne de porc produsa de instalatiile mari va creste la 55 la suta din productia totala, in timp ce ponderea fermelor de curte va scadea .

Pesta porcina africana (ASF), o boala virala letala la porci, a fost confirmata la diverse ferme mici, in special in partea de sud a tarii. Aceasta nu a afectat marile ferme pana in prezent.

In februarie, Departamentul Agriculturii al SUA a declarat ca Rusia va experimenta o penurie de bunuri alimentare in cauza secetei severe 2010 2011. Lipsa de cereale furajere poate ajunge la 2.5-3.0 milioane de tone pana in aprilie-mai 2011. Aceasta situatie ar reprezinta o amenintare pentru industria carnii. Cu toate acestea, oficialii spus ca Rusia nu a simtit lipsa de cereale furajere.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...