Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia a pus embargo pe mezelurile din Basarabia

Autor: Meat MIlkjoi, 10 aprilie, 2014

Rusia continuă să își persecute vecinii: a interzis importul de produse din carne de porc fabricate în Republica Moldova.

Potrivit informațiilor din Agrobiznes.md, Moscova motivează acțiunile sale prin faptul că Republica Moldova nu a respectat condițiile de export în Uniunea Vamală. Mai concret, rușii spun că ar fi descoperit produse din carne de porc din Europa, dar care erau exportate în Rusia ca și cum ar fi fost moldovenești.

Autorităţile din țara noastră explică neregulile semnalate de partea rusă prin faptul că materia primă folosită la producerea mezelurilor este importată din Belgia. O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a plecat la Moscova pentru a purta negocieri cu conducerea Rosselhoznadzor. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...