Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia raporteaza scaderea cazurilor de gripa porcina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, raspandirea gripei porcine africane (ASF) in Rusia este in scadere, dupa cum arata rezultatele controalelor oficialilor pentru sanatatea animala.

Numarul cazurilor de gripa porcina in Rusia s-a redus considerabil in a 2-a jumatate a lunii septembrie, rezultand in ridicarea carantinei in multe dintre cele mai afectate regiuni din tara.

Ultimele informatii ale Departamentului Veterinar din Rusia arata ca s-au inregistrat 57 cazuri de ASF in 7 regiuni ale tarii de la inceputul anului acesta. Situatia s-a inrautatit mult intre 19 iunie si 8 septembrie, cu 50 cazuri inregistrate in cinci regiuni: 20 in Krasnodar Krai, 19 in Tver Oblast si 9 in Volvograd.

Cu toate acestea, in ultimile doua saptamani au fost inregistrate doar trei cazuri de gripa porcina. Expertii spun ca aceasta scadere nu s-a datorat in special controalelor stricte impuse de Guvernul Rus, ci schimbarile climatice de la o vara fierbinte la o toamna foarte rece au facut sa scada asa mult cazurile inregistrate.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...