Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia raporteaza scaderea cazurilor de gripa porcina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, raspandirea gripei porcine africane (ASF) in Rusia este in scadere, dupa cum arata rezultatele controalelor oficialilor pentru sanatatea animala.

Numarul cazurilor de gripa porcina in Rusia s-a redus considerabil in a 2-a jumatate a lunii septembrie, rezultand in ridicarea carantinei in multe dintre cele mai afectate regiuni din tara.

Ultimele informatii ale Departamentului Veterinar din Rusia arata ca s-au inregistrat 57 cazuri de ASF in 7 regiuni ale tarii de la inceputul anului acesta. Situatia s-a inrautatit mult intre 19 iunie si 8 septembrie, cu 50 cazuri inregistrate in cinci regiuni: 20 in Krasnodar Krai, 19 in Tver Oblast si 9 in Volvograd.

Cu toate acestea, in ultimile doua saptamani au fost inregistrate doar trei cazuri de gripa porcina. Expertii spun ca aceasta scadere nu s-a datorat in special controalelor stricte impuse de Guvernul Rus, ci schimbarile climatice de la o vara fierbinte la o toamna foarte rece au facut sa scada asa mult cazurile inregistrate.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...