Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia raporteaza scaderea cazurilor de gripa porcina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, raspandirea gripei porcine africane (ASF) in Rusia este in scadere, dupa cum arata rezultatele controalelor oficialilor pentru sanatatea animala.

Numarul cazurilor de gripa porcina in Rusia s-a redus considerabil in a 2-a jumatate a lunii septembrie, rezultand in ridicarea carantinei in multe dintre cele mai afectate regiuni din tara.

Ultimele informatii ale Departamentului Veterinar din Rusia arata ca s-au inregistrat 57 cazuri de ASF in 7 regiuni ale tarii de la inceputul anului acesta. Situatia s-a inrautatit mult intre 19 iunie si 8 septembrie, cu 50 cazuri inregistrate in cinci regiuni: 20 in Krasnodar Krai, 19 in Tver Oblast si 9 in Volvograd.

Cu toate acestea, in ultimile doua saptamani au fost inregistrate doar trei cazuri de gripa porcina. Expertii spun ca aceasta scadere nu s-a datorat in special controalelor stricte impuse de Guvernul Rus, ci schimbarile climatice de la o vara fierbinte la o toamna foarte rece au facut sa scada asa mult cazurile inregistrate.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...