Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia reevalueaza beneficiile geneticii in cazul cresterii suinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia planuieste sa creasca productia de carne de porc folosind genetica moderna pentru a creste porci hibrizi, scrie presa locala. Folosind noile descoperiri din genetica se obtine cresterea accelerata a animalelor in perioada ingasarii, precum si un randament mai mare la productia de carne, ceea ce duce in final la sporirea profitabilitatii acestei activitati, chiar si in conditiile unei piete nefavorabile.

Genetica moderna poate oferi imbunatatirea cu pana la 80% pentru toti indicatorii de productivitate la suine; aceasta ar putea fi solutia pentru Rusia care, desi a inregistrat, in ultimii ani, o productie in crestere la carnea de porc, se afla inca in urma unor tari ca Olanda si Danemarca pe acest segment.

Rusia trebuie sa rezolve insa, mai intai, problema centrelor genetice pentru cresterea porcilor, care sunt foarte putine, in ciuda proiectelor ambitioase in acest sens, sustinute de stat. Daca situatia se va rezolva, Rusia ar putea renunta la importurile de carne de porc in cca 10 ani.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...