Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia reevalueaza beneficiile geneticii in cazul cresterii suinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia planuieste sa creasca productia de carne de porc folosind genetica moderna pentru a creste porci hibrizi, scrie presa locala. Folosind noile descoperiri din genetica se obtine cresterea accelerata a animalelor in perioada ingasarii, precum si un randament mai mare la productia de carne, ceea ce duce in final la sporirea profitabilitatii acestei activitati, chiar si in conditiile unei piete nefavorabile.

Genetica moderna poate oferi imbunatatirea cu pana la 80% pentru toti indicatorii de productivitate la suine; aceasta ar putea fi solutia pentru Rusia care, desi a inregistrat, in ultimii ani, o productie in crestere la carnea de porc, se afla inca in urma unor tari ca Olanda si Danemarca pe acest segment.

Rusia trebuie sa rezolve insa, mai intai, problema centrelor genetice pentru cresterea porcilor, care sunt foarte putine, in ciuda proiectelor ambitioase in acest sens, sustinute de stat. Daca situatia se va rezolva, Rusia ar putea renunta la importurile de carne de porc in cca 10 ani.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...