Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia reevalueaza beneficiile geneticii in cazul cresterii suinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia planuieste sa creasca productia de carne de porc folosind genetica moderna pentru a creste porci hibrizi, scrie presa locala. Folosind noile descoperiri din genetica se obtine cresterea accelerata a animalelor in perioada ingasarii, precum si un randament mai mare la productia de carne, ceea ce duce in final la sporirea profitabilitatii acestei activitati, chiar si in conditiile unei piete nefavorabile.

Genetica moderna poate oferi imbunatatirea cu pana la 80% pentru toti indicatorii de productivitate la suine; aceasta ar putea fi solutia pentru Rusia care, desi a inregistrat, in ultimii ani, o productie in crestere la carnea de porc, se afla inca in urma unor tari ca Olanda si Danemarca pe acest segment.

Rusia trebuie sa rezolve insa, mai intai, problema centrelor genetice pentru cresterea porcilor, care sunt foarte putine, in ciuda proiectelor ambitioase in acest sens, sustinute de stat. Daca situatia se va rezolva, Rusia ar putea renunta la importurile de carne de porc in cca 10 ani.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...