Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia reevalueaza beneficiile geneticii in cazul cresterii suinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia planuieste sa creasca productia de carne de porc folosind genetica moderna pentru a creste porci hibrizi, scrie presa locala. Folosind noile descoperiri din genetica se obtine cresterea accelerata a animalelor in perioada ingasarii, precum si un randament mai mare la productia de carne, ceea ce duce in final la sporirea profitabilitatii acestei activitati, chiar si in conditiile unei piete nefavorabile.

Genetica moderna poate oferi imbunatatirea cu pana la 80% pentru toti indicatorii de productivitate la suine; aceasta ar putea fi solutia pentru Rusia care, desi a inregistrat, in ultimii ani, o productie in crestere la carnea de porc, se afla inca in urma unor tari ca Olanda si Danemarca pe acest segment.

Rusia trebuie sa rezolve insa, mai intai, problema centrelor genetice pentru cresterea porcilor, care sunt foarte putine, in ciuda proiectelor ambitioase in acest sens, sustinute de stat. Daca situatia se va rezolva, Rusia ar putea renunta la importurile de carne de porc in cca 10 ani.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...