Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia renunta la restrictiile privind importul de animale vii din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Serviciile veterinare din Rusia au anuntat ca restrictia privind importurile de animale vii din UE va fi in curand ridicata, informeaza GlobalMeatNews.

Serviciul Federal Veterinar si pentru Siguranta Fitosanitara din Rusia (Rosselkhoznador) a declarat ca va permite importul de bovine si material genetic din Italia, Spania, Belgia si Luxemburg de indata ce Biroul International al Epizooticelor (IOE) confirma absenta de noi cazuri ale virusului Schllamberg (SBV) in UE de 2 luni.

Decizia a fost luata dupa intalnirea dintre Presedintele Rosselkhoznador, Sergei Dankvert si Directorul deputat al Directiei Comisiei Europene pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, Ladislav Miko, in Bruxel, de pe 27 iunie anul acesta.

Importurile din Franta si Olanda vor fi permise dar vor trebui insotite de certificate veterinare spunand ca acestea vin din regiuni unde nu s-au inregistrat cazuri ale SBV.

Importul de juninci nu va fi permis si restrictia privind exportul din UK si Germania va ramane pe loc.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...