Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia renunta la restrictiile privind importul de animale vii din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Serviciile veterinare din Rusia au anuntat ca restrictia privind importurile de animale vii din UE va fi in curand ridicata, informeaza GlobalMeatNews.

Serviciul Federal Veterinar si pentru Siguranta Fitosanitara din Rusia (Rosselkhoznador) a declarat ca va permite importul de bovine si material genetic din Italia, Spania, Belgia si Luxemburg de indata ce Biroul International al Epizooticelor (IOE) confirma absenta de noi cazuri ale virusului Schllamberg (SBV) in UE de 2 luni.

Decizia a fost luata dupa intalnirea dintre Presedintele Rosselkhoznador, Sergei Dankvert si Directorul deputat al Directiei Comisiei Europene pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, Ladislav Miko, in Bruxel, de pe 27 iunie anul acesta.

Importurile din Franta si Olanda vor fi permise dar vor trebui insotite de certificate veterinare spunand ca acestea vin din regiuni unde nu s-au inregistrat cazuri ale SBV.

Importul de juninci nu va fi permis si restrictia privind exportul din UK si Germania va ramane pe loc.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...