Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia restricționează porcii vii şi produsele din carne porc din România

Autor: meatmilkjoi, 3 august, 2017

Serviciul Federal Veterinar şi de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) din Rusia a introdus restricții temporare privind livrarea de porci vii și importarea de produse pe bază pe carne de porc din România, ca urmare a descoperirii unui focar de pestă porcină în Satu Mare.

 

Restricțiile se aplică în cazul tuturor produselor pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România. De asemenea, Rosselkhoznadsor restricţionează tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.

 

În țara noastră a fost confirmat recent primul focar de pestă porcină africană într-o gospodărie  de la periferia municipiului Satu Mare. Virusul ar fi ajuns pe teritoriul României prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

 

În aceste condiții, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, informează HotNews, citând Itar TASS.

Jean Claude Junker a prezentat principiile bugetului UE 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027. Acesta este un răspuns onest la realitatea actuală, în care se așteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securității și a stabilității într-o lume instabilă, într-un moment în care...

În 2017, polonezii de la Gobarto au avut exporturi de 261.5 mil. euro
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Grupul polonez Gobarto a reușit să-și mărească veniturile nete din vânzări, în 2017, până la 424 milioane de euro, în creștere cu 21,6%, comparativ cu 348,5 milioane euro, înregistrate în 2016.   Deși piața internă a reprezentat aproximativ 85% din veniturile companiei Gobarto, pentru anul trecut, exporturile au...