Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Rusia restricționează porcii vii şi produsele din carne porc din România

Autor: meatmilkjoi, 3 august, 2017

Serviciul Federal Veterinar şi de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) din Rusia a introdus restricții temporare privind livrarea de porci vii și importarea de produse pe bază pe carne de porc din România, ca urmare a descoperirii unui focar de pestă porcină în Satu Mare.

 

Restricțiile se aplică în cazul tuturor produselor pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România. De asemenea, Rosselkhoznadsor restricţionează tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.

 

În țara noastră a fost confirmat recent primul focar de pestă porcină africană într-o gospodărie  de la periferia municipiului Satu Mare. Virusul ar fi ajuns pe teritoriul României prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

 

În aceste condiții, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, informează HotNews, citând Itar TASS.

CE: Cod de Conduită, pentru a rezolva problema dublului standard
Autor: Nora Marin  /   joi, 28 septembrie 2017

Potrivit unui anunț oficial, Comisia Europeană a publicat o serie de îndrumări pentru a ajuta autoritățile statelor membre să rezolve problema alimentelor cu dublu standard de calitate.   Însă, specialiștii de la Food Qality News atrag atenția că autoritățile comunitare nu au creat nicio regulă nouă pentru a elimina...

Spania introduce etichetarea de origine a produselor lactate
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 20 septembrie 2017

Conform site-ului oficial Europa.eu, Ministerul Agriculturii și Pescuitului, Alimentației și Mediului din Spania a notificat Comisiei Europene proiectul de lege privind indicarea originii laptelui utilizat ca materie primă pe etichetele laptelui și ale produselor pe bază de lapte.   Această etichetare va fi încercată timp de...