Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Rusia restricționează porcii vii şi produsele din carne porc din România

Autor: meatmilkjoi, 3 august, 2017

Serviciul Federal Veterinar şi de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) din Rusia a introdus restricții temporare privind livrarea de porci vii și importarea de produse pe bază pe carne de porc din România, ca urmare a descoperirii unui focar de pestă porcină în Satu Mare.

 

Restricțiile se aplică în cazul tuturor produselor pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România. De asemenea, Rosselkhoznadsor restricţionează tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.

 

În țara noastră a fost confirmat recent primul focar de pestă porcină africană într-o gospodărie  de la periferia municipiului Satu Mare. Virusul ar fi ajuns pe teritoriul României prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

 

În aceste condiții, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, informează HotNews, citând Itar TASS.

Gallicoop-Ungaria investește 5,4 milioane de euro cu gândul la export
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Compania maghiară Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, a anunțat intenția de a investi aproximativ 5,4 milioane de euro pentru a înființa o nouă unitate de ambalare a cărnii. Instalația va fi amplasată într-o nouă utilitate cu o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați.   Aproximativ 50% din investiții urmează să...

Producția de carne din Rusia crește mai ceva ca traiectoriile rachetelor Soyuz
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 19 iulie 2017

Producția de carne a Rusiei crește spectaculos și în mod continuu. Astfel, potrivit datelor oficiale moscovite, citate de Global Meat News, producția de păsări de curte e mai mare cu 5,7%, producția de carne de porc, cu 5,7%, iar producția de carne de vită cu 1,1% în perioada ianuarie-mai 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului...