Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia restricționează porcii vii şi produsele din carne porc din România

Autor: meatmilkjoi, 3 august, 2017

Serviciul Federal Veterinar şi de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) din Rusia a introdus restricții temporare privind livrarea de porci vii și importarea de produse pe bază pe carne de porc din România, ca urmare a descoperirii unui focar de pestă porcină în Satu Mare.

 

Restricțiile se aplică în cazul tuturor produselor pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România. De asemenea, Rosselkhoznadsor restricţionează tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.

 

În țara noastră a fost confirmat recent primul focar de pestă porcină africană într-o gospodărie  de la periferia municipiului Satu Mare. Virusul ar fi ajuns pe teritoriul României prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

 

În aceste condiții, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, informează HotNews, citând Itar TASS.

Brexit: Dezastru pentru sectorul cărnii, incertitudini pentru cel al laptelui
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Anul 2018 va fi cu siguranță bulversant pentru pața europeană a cărnii și cea a laptelui. Pe plan internațional se întâmplă deja lucruri importante, se poartă negocieri pentru liberalizarea comerțului cu țările Americii de Sud, cu Noua Zeelandă și Australia, Tratatul de Liber-Schimb canadiano-european a fost deja semnat și sunt...

UE va cere sancțiuni împotriva Rusiei care blochează importul de carne de porc
Autor: Nora Marin  /   luni, 8 ianuarie 2018

Guvernul rus va lupta împotriva unei cereri din partea Uniunii Europene (UE) la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pentru permisiunea de a impune sancțiuni comerciale în valoare de 1,39 miliarde de euro pentru interdicția Moscovei de a importa porci și carne de porc din UE.   După cum se cunoaște, acest lucru a fost...