Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ridică parțial embargoul la carnea de pasăre și vită congelată

Autor: Maria Demetriadluni, 6 iunie, 2016

Guvernul rus a îmblânzit condiţiile embargoului impus asupra importului de produse alimentare din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, ţările UE, Ucraina şi alte ţări ale Europei. Din lista cu interdicţii a fost retrasă carnea de pasăre şi de vită congelată, precum şi legumele uscate şi congelate, destinate exclusiv pentru producţia de alimente pentru copii.

 

O astfel de masura este necesara pentru a stimula productia de hrana pentru copii în Rusia, notează tass.ru, citat de Adevărul.

 

“Pentru a promova producţia internă a alimentelor pentru copii, guvernului rus a creat o excepţie pentru materia primă, destinată numai pentru producţia alimentelor pentru copii, inclusiv carne şi legume, doar în cazul în care va fi confirmată destinaţia finală a mărfurilor importate”, a explicat Ministerul rus al agriculturii.

 

SUA şi Uniunea Europeana a impus sancţiuni împotriva Rusiei în 2014, după ce Crimeea a fost anexata de Federaţia Rusă, şi din cauza situaţia din estul Ucrainei. Ca răspuns, în august 2014, Moscova a impus embargou la importul de produse din ţările care au impus sancţiuni.

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 aprilie 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.   Daca, in zona fructelor de...

În toamnă, la SIAL-Paris, sunt așteptate peste 7.200 de companii din 109 țări
Autor: Ursachi Veronica  /   miercuri, 11 aprilie 2018

Ediția din acest an a târgului SIAL, de la Paris, va avea loc în perioada 21-25 octombrie 2018, acolo unde sunt așteptate să expună peste 7.020 de companii din 109 țări, acoperind întreaga plajă de interes, de la ingrediente, la produse prelucrate, inclusiv produse proaspete.   Dintre cele mai importante Saloane care vor fi...