Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ridică parțial embargoul la carnea de pasăre și vită congelată

Autor: Maria Demetriadluni, 6 iunie, 2016

Guvernul rus a îmblânzit condiţiile embargoului impus asupra importului de produse alimentare din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, ţările UE, Ucraina şi alte ţări ale Europei. Din lista cu interdicţii a fost retrasă carnea de pasăre şi de vită congelată, precum şi legumele uscate şi congelate, destinate exclusiv pentru producţia de alimente pentru copii.

 

O astfel de masura este necesara pentru a stimula productia de hrana pentru copii în Rusia, notează tass.ru, citat de Adevărul.

 

“Pentru a promova producţia internă a alimentelor pentru copii, guvernului rus a creat o excepţie pentru materia primă, destinată numai pentru producţia alimentelor pentru copii, inclusiv carne şi legume, doar în cazul în care va fi confirmată destinaţia finală a mărfurilor importate”, a explicat Ministerul rus al agriculturii.

 

SUA şi Uniunea Europeana a impus sancţiuni împotriva Rusiei în 2014, după ce Crimeea a fost anexata de Federaţia Rusă, şi din cauza situaţia din estul Ucrainei. Ca răspuns, în august 2014, Moscova a impus embargou la importul de produse din ţările care au impus sancţiuni.

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...