Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ridică parțial embargoul la carnea de pasăre și vită congelată

Autor: Maria Demetriadluni, 6 iunie, 2016

Guvernul rus a îmblânzit condiţiile embargoului impus asupra importului de produse alimentare din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, ţările UE, Ucraina şi alte ţări ale Europei. Din lista cu interdicţii a fost retrasă carnea de pasăre şi de vită congelată, precum şi legumele uscate şi congelate, destinate exclusiv pentru producţia de alimente pentru copii.

 

O astfel de masura este necesara pentru a stimula productia de hrana pentru copii în Rusia, notează tass.ru, citat de Adevărul.

 

“Pentru a promova producţia internă a alimentelor pentru copii, guvernului rus a creat o excepţie pentru materia primă, destinată numai pentru producţia alimentelor pentru copii, inclusiv carne şi legume, doar în cazul în care va fi confirmată destinaţia finală a mărfurilor importate”, a explicat Ministerul rus al agriculturii.

 

SUA şi Uniunea Europeana a impus sancţiuni împotriva Rusiei în 2014, după ce Crimeea a fost anexata de Federaţia Rusă, şi din cauza situaţia din estul Ucrainei. Ca răspuns, în august 2014, Moscova a impus embargou la importul de produse din ţările care au impus sancţiuni.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...