Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia ridica interdictia asupra exporturilor de caviar pentru europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia a anulat interdictia de lunga durata cu privire la exportul de caviar negru pentru Europa din cauza succesului recent in cultivarea sturionilor la fermele piscicole, scrie infocarne.ro .

Interdictia in cauza a intrat in vigoare in 2002, ca parte a unei campanii de combatere a pescuitului excesiv si braconajului de sturioni din Marea Caspica si Marea Azov, care au fost odata principala sursa de caviar negru pe piata mondiala.

Dupa caderea Uniunii Sovietice afacerile cu sturioni au fost dominate de braconieri, iar sturioni a fost aproape complet decimati. Statisticile de la WWF Rusia arata ca, in 2010, populatia de sturioni era unul la patruzeci din ceea ce a fost la sfarsitul anilor 1980.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...