Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia suspendă temporar importurile de carne de porc şi de vită din Lituania

Autor: Meat MIlkmarți, 16 iulie, 2013

Rusia suspendă începând de luni importurile de carne de porc şi de vită refrigerată din Lituania, a anunţat serviciul de presă al Serviciul Federal de control veterinar şi fitosanitar al Rusiei Rosselhoznadzor, citat de agenţia de presă Itar-Tass, citată de Agerpres.

În urma inspecţiilor desfăşurate în luna mai a.c. la trei companii lituaniene, s-a constatat nerespectarea în totalitate a normelor sanitar- veterinare ale Uniunii Vamale şi Rusiei, menţionează Rosselhoznadzor, indicând că în virtutea acestor constatări Moscova instituie începând de luni, 15 iulie, restricţii temporare la importurile de carne de porc şi de vită refrigerată din Lituania până la reglementarea situaţiei.

Îndeosebi, Serviciul Federal de control veterinar şi fitosanitar al Rusiei şi-a exprimat preocuparea în legătură cu detectarea în mod repetat a unor reziduuri de substanţe interzise şi dăunătoare în produsele de origine animală.

Încălcarea cerinţelor sanitar-veterinare şi a normelor Uniunii Vamale /Rusia, Belarus şi Kazahstan/ relevă faptul că Serviciul veterinar al Lituaniei la certificarea produselor de export de origine animală, inclusiv a produselor finite, nu poate garanta siguranţa lor pe tot parcursul lanţului de producţie, conform Rosselhoznadzor.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...