Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia va ataca în forță piața mondială a cărnii de porc

Autor: Mircea Demeterjoi, 6 iulie, 2017

Industria cărnii de porc din Rusia susține că producția sa internă este în plină expansiune și poate atinge 4,2 milioane de tone în acest an, de la 3,5 milioane de tone în 2016. Dacă aceste previziuni sunt îndeplinite, 2017 ar fi cel mai puternic an pentru producția de carne de porc din Rusia, din ultimii 25 de ani.

 

Un purtător de cuvânt al Uniunii Naționale a Producătorilor de Carne din Rusia (NSS) a declarat pentru GlobalMeatNews că această creștere se datorează noilor investiții de producție care vin în valuri. În prezent, carnea de porc reprezintă 33% din consumul total în Rusia, comparativ cu 49%, pentru carnea de pui, și cu 16% pentru carnea de vită.

 

Un analist sindical național a subliniat că efectivul de porci din Rusia este suficient de mare pentru a beneficia de economiile majore, potențialul fiind în prezent estimat la 21,5 milioane de capete. El a adăugat că prețurile la carnea de porc din Rusia au scăzut în acest an, de la 2.95 USD, până la 2.49 US) pe kilogram, ceea ce a sporit cererea consumatorilor casnici.

 

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii al Rusiei, cererea anuală de carne de porc în Rusia este în prezent estimată la 2,94 milioane de tone, aproape integral întreținută de producția internă, astfel încât vor exista cantități semnificative de export pentru exporturile de peste mări.

 

Un oficial al ministerului a declarat că producția de carne de porc din Rusia a crescut în prezent la 100.000 de tone pe lună. Dacă această rată este menținută în următorii ani, Rusia va deveni una dintre cele mai mari exportatoare de carne de porc din lume, cu exporturi regulate de carne de porc anuale de până la 1 milion de tone.

 

Serghei Aredakov, director al întreprinderii Aredakov & Partners, un producător de carne de porc și de pasăre din Voronej, Rusia centrală, a declarat că o astfel de creștere a fost realistă: ”Aceste cifre ar putea părea ambițioase, totuși realizarea lor ar putea fi o realitate. Pentru comparație, exporturile totale de carne de porc din statele Uniunii Europene s-au ridicat la 2 milioane de tone. Așadar, realizarea acestor obiective de export nu pare nerealistă, dacă se realizează în următorii opt, până la zece ani ”.

 

Expansiunea vine pe seama dezvoltării principalilor producatori locali, care si-au anunțat planurile de extindere a productiei interne. De exemplu, Rusagro, cel de-al doilea mare producător de carne de porc din Rusia, a anunțat recent planurile de extindere a producției la ferma sa din regiunea Primorye din Pacificul Rusiei. Vadim Moshkovich, președintele Rusagro, a declarat că, după această extindere, ferma va avea capacitatea de a produce 400.000 de tone de carne de porc pe an. O parte semnificativă a producției viitoare va fi exportată în China din apropiere, unde cererea de carne de porc a crescut semnificativ în ultimii ani.

Produsele Doripesco s-au bucurat de aprecieri unanime la Anuga
Autor: Ursachi Veronica  /   joi, 12 octombrie 2017

La actuala ediție a târgului Anuga, produsele companiei brașovene Doripesco s-au bucurat de aprecieri unanime, reprezentanții firmei având numeroase contacte de afaceri care se vor concretiza în viitoare contracte de export.   Referitor la participarea firmei la eveniment, doamna Ruxandra Coc, Director de Dezvoltare Doripesco, a...

Participând la Anuga, compania Marcel dorește un plus de imagine
Autor: meatmilk  /   joi, 12 octombrie 2017

Prezentă pentru a treia oară la Anuga, compania Marcel a participat în acest an prin eforturi proprii, expunând produse traditionale ramanesti, produse regionale, internationale, specialăți italienești, da rși conserve de legume traditional romanesti.   Special pentru revista Meat.Milk., domnul Marcel Iacob-Președintele...