Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia va contesta la OMC sancțiunile UE

Autor: Meat MIlkmarți, 12 august, 2014

(Agerpres) Moscova recunoaște dreptul Uniunii Europene (UE) de a înainta plângere la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) în legătură cu sancțiunile ruse, însă Rusia deține contraargumente, a avertizat, luni, secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, informează agențiile de presă ruse.

Rusia se va folosi de toate posibilitățile pe care le oferă Organizația Mondială a Comerțului (OMC) pentru a-și apăra interesele, inclusiv pentru a contesta sancțiunile la adresa sa, a declarat Dmitri Peskov.

‘În calitate de membru al OMC, Rusia va folosi toate posibilitățile prevăzute de această organizație pentru a contesta (sancțiunile), pentru a-și apăra pozițiile’, a declarat Peskov, citat de Interfax. Totodată, Peskov nu a putut evalua probabilitatea unui atare demers din partea UE.

Probabilitatea unei asemenea evoluții a evenimentelor nu a fost exclusă luni de un reprezentant al UE. ‘Analizăm toate variantele. Vom discuta situația cu țările din UE înainte de a lua o decizie’, le-a spus reprezentantul UE jurnaliștilor.

Potrivit acestui reprezentant, citat de ITAR-TASS fără a-i dezvălui numele, comunitatea europeană ‘nu desfășoară o politică ‘dinte pentru dinte”. ‘Sancțiunile de răspuns din partea Rusiei nu înseamnă că acestea vor fi urmate de măsuri din partea UE’, a spus reprezentantul UE.

În data de 7 august, ca răspuns la sancțiunile pe care Occidentul le-a inițiat împotriva Rusiei din cauza evenimentelor din Ucraina, Moscova a anunțat interzicerea totală a importurilor de carne de vită, de porc, de pasăre, de pește, de legume și fructe, de brânzeturi, de lapte și produse lactate din țările UE, Australia, Canada, Norvegia și SUA, importuri anuale în valoare de 9,1 miliarde de dolari. Cel mai mult vor avea de suferit de pe urma acestei interdicții țările din UE, care livrau pe piața rusă produse de pe lista celor sancționate în valoare de 6,5 miliarde de dolari.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...