Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia va începe să exporte carne de pasăre în China

Autor: Mircea Demeterjoi, 14 februarie, 2019

Mai mult de 20 de companii de pasari rusesti s-au inregistrat pentru a incepe exporturile de carne de pasăre in China, ca urmare a anularii unui moratoriu de 10 ani asupra transporturilor.

 

Potrivit lui Lyubov Burdienko, directorul comercial al agenției ruse de consultanță EMEAT, 23 de întreprinderi rurale de pasari urmează să exporte în China.

 

„Cu o săptămână în urmă, Administrația Generală a Vămilor din China a publicat pe site-ul oficial o listă a fermelor rurale de pasari care au fost acordate cu dreptul de a furniza păsări în China”, a declarat Burdienko.

 

„Lista celor 23 de companii include producători precum Cherkizovo, Miratorg, Prioskolye, Damate, Krasnobor și alții. Primele livrari vor incepe peste doua sau trei luni, dupa ce producatorii vor incheia contracte cu distribuitorii chinezi. ”

 

Unele previziuni au afirmat că Rusia ar putea tripla exporturile de păsări de curte în următorii ani, datorită cererii pieței chineze.

 

În ultimii ani, oficialii guvernului rus au exprimat în repetate rânduri speranțele că China ar putea deveni una dintre principalele piețe de vânzare pentru carnea rusă, inclusiv carnea de porc și păsările de curte.

 

„Teoretic, pe baza capacității de producție și a echilibrului asupra cererii interne, Rusia poate exporta anual în China până la 150.000 de picioare de pui si aripioare, împreună cu 50.000-100.000 de alte bucăți de carne de pui”, a spus Albert Davleyev, președintele agenției ruse de consultanță Agrifood Strategies.

 

„Furnizorii cei mai prospectivi vor fi cei mai mari producători de broilere, cum ar fi GAP Resource, Grupul Chekizovo și Prioskolie. Ei vând produsele de bază de pui, care sunt populare în China, în Vietnam și Hong Kong de mulți ani, iar specificațiile și calitatea produselor lor sunt deja recunoscute de către comercianții din Asia de Sud-Est „, a adăugat el.

 

Potrivit lui Davleyev, prețul poate fi o constrângere majoră pentru volumele ridicate ale exporturilor de păsări de curte din Rusia către China. Dar provocarea majoră pentru producătorii ruși de carne de pasăre va fi capacitatea lor de a îndeplini cerințele foarte stricte privind siguranța alimentară din China.

 

Volumul exporturilor nu este limitat, în condițiile în care toți furnizorii se conformează cerințelor de calitate ale autorităților chineze, a adăugat Burdienko, care a avertizat de asemenea că există o concurență puternică pe această piață.

 

„China importă 500.000 de tone de păsări de curte pe an, în principal din Brazilia, Argentina și Chile. Cu toate acestea, nu cred că Rusia ar putea aștepta să obțină un mare pachet în această afacere [importurile de păsări de curte din China] și, în plus, ar fi greșit să vorbim despre împingerea sau înlocuirea furnizorilor tradiționali pe piața chineză „, a spus Burdienko, citat de Global Meat News.

Rabobank: Marje de până la 33 % pentru exportatorii de carne de porc
Autor: Nora Marin  /   luni, 18 noiembrie 2019

Prețurile cărnii de porc au atins niveluri record în unele regiuni, dar barierele comerciale continuă să limiteze ritmul de creștere în SUA și Canada, susține Rabobank în ultima sa analiză dată publicității la începutul acestei săptămâni.   Totodată, Rabobank a declarat că se așteaptă la creșteri continue ale...

Smithfield Foods își dublează investițiile în producția de biogaz
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 octombrie 2019

Procesatorul american Smithfield Foods și Dominion Energy își vor dubla investițiile în proiecte de gaze naturale regenerabile (RNG), de la 250, până la 500 de milioane de dolari, până în 2028.   În acest sens, Dominion Energy și Smithfield Foods au format Align RNG în noiembrie 2018, angajând 250 milioane de dolari pentru...