Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia va permite importul carnii de curcan din SUA

Autor: Meat MIlkjoi, 20 februarie, 2014

Autoritatile rusesti vor elimina o parte din restrictiile aplicate importurilor de carne provenite din SUA incepand cu saptamana viitoare, a declarat Alexei Alexeenko, director asistent la institutia locala de supraveghere fitosanitara si veterinara Rosselkhoznadzor.

Pentru inceput e vorba de interdictia aplicata transporturilor de carne de curcan, celelalte interdictii (asupra carnii de porc si de vita) fiind mentinute in continuare.

Rusia a impus o serie de interdictii asupra importurilor de carne de la diferite animale provenite din SUA datorita faptului ca acestea contineau reziduurile substantei promotoare de crestere „ractopamina”, o substanta controversata, interzisa in Rusia si in multe alte tari din lume, inclusiv toate statele membre UE. Interdictiile au intrat in vigoare incepand cu luna februarie 2013. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...