Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rusia vrea ca SUA să dovedească absența ractopaminei din produsele de carne

Autor: Meat MIlkjoi, 21 martie, 2013

Oficialii din Rusia au declarat recent că SUA pot relua exporturile de carne de curcan către Federația Rusă doar dacă furnizează informații suplimentare referitoare la controalele de laborator care să ateste că nu a fost folosită ractopamina în procesul de producție, informează recolta.eu.

Eugene Nepoklonov, vicepreședintele autorității ruse de control veterinar a trimis pe această temă o scrisoare oficială lui Ronald Jones, omologul său din cadrul Serviciilor de Inspecție a Siguranței Alimentare de pe lângă Departamentul de Agricultură al Guvernului american.

Oficialul rus a solicitat o descriere completă a metodologiei de analiză pe care autoritățile americane o implementează pentru depistarea reziduurilor de ractopamină în produsele de carne, inclusiv în produsele din carne de curcan.

Rosselkhoznadzor a pus accentul pe sensibilitatea opiniei publice la această problemă şi a subliniat necesitatea furnizării de informații cu privire la limitele de ractopamină considerate legale şi la frecvența controalelor. Nivelul de ractopamină admis de autoritățile sanitar-veterinare din Federația Rusă este de 0.1-1 mg/kg.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...