Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia vrea să facă jocurile pe piața cărnii de pui!

Autor: Ilie Stoianjoi, 22 august, 2013

Conform declarațiilor oficialilor ruși, după intrarea Rusiei în Organizația Mondială aCărnii, exporturile trebuie să devină un obiectiv prioritar al dezvoltării sectorului producției de carne de pasăre.

Deși afirmațiile extrem de optimiste ale prim-vice-prim-ministrul Viktor Zubkov, de anul trecut, care spuneau că în 2012 Rusia va oferi o cantitate de 250.000 tone de carne de pui la export, nu s-au concretizat, totuși exporturile rusești de carne de pui au crescut de la 25.000 tone în 2011, la circa 80.000 de tone în 2012, în special ca urmare a acordurilor de liber schimb pe relația cu Kazahstanul.

Același oficial rus avansa un nivel al exporturilor rusești de carne de pasăre de circa 400.000 de tone până în 2015. Prognozele experților în domeniu arată că Rusia ar putea să exporte între 500.000 și 800.000 tone de carne de pasăre pe an la nivelul anului 2020.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...