Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rusia: Zeci de mii de porci trebuie sacrificați din cauza febrei porcine

Autor: Meat MIlkluni, 8 iulie, 2013

Reprezentanții agenției de control veterinar din Federația Rusă au descoperit recent două focare de febră porcină africană în doar câteva zile. Unul dintre focare a fost depistat în districtul Kalacheevski (regiunea Voronezh) la un important complex de creșterea porcinelor, LLC Agroecosystems, informează Recolta.eu.

Reprezentanții companiei au declarat în numeroase rânduri că aici siguranța veterinară este la cel mai ridicat nivel. La fermele Agroecosystems sunt înregistrați 35.000 de porci, care acum trebuie sacrificați, iar carcasele distruse, potrivit reglementărilor  în vigoare. Astfel, descoperirea acestui focar al epidemiei va avea ca efect cel mai mare număr de animale sacrificate. În regiunea Tver au mai fost probleme și în trecut când au fost sacrificați peste 33.500 de porci din aceleași motive.

 

Un al doilea focar de febră porcină africană a fost descoperit în districtul Yaminsky (regiunea Volgograd). Aici serviciile veterinare au confirmat prezența bolii la doi porci care au fost găsiți morți. În această regiune, cazul recent reprezintă a treia oară din vara aceasta când este confirmată prezența febrei porcine africane.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...