Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rușii cer interzicerea utilizării hormonilor în creșterea animalelor

Autor: Meat MIlkjoi, 19 decembrie, 2013

Oameni de știință de la mai multe universități din Sankt Petersburg (Rusia) au sugerat ca crescătorii de animale din întreaga lume să renunțe cât mai urgent la utilizarea hormonilor pentru a putea furniza produse din carne mai sănătoase. Acest lucru este necesar pentru că practica actuală de utilizare a hormonilor poate cauza cancer în consumatorul final, fapt confirmat indirect de o serie de studii.

„Organismul uman conține circa 600 de hormoni diferiți. Într-un organism sănătos acestea sunt echilibrate, și fiecare este responsabil pentru o funcție specifică a organismului. Când hormonii sunt introduși în organism dintr-o sursă externă, începe o confruntare în organism”, au declarat oameni de știință de la departamentul de nutriție animală din cadrul Academiei de Medicină Veterinară din Sankt Petersburg, informeaza Agrointel.

„Acești hormoni dominanți distrug în mod agresiv cele în minoritate, ceea ce afectează funcționarea mitocondriilor care se află în interiorul celulelor organismelor vii, responsabile pentru producerea energiei. Celulele ori mor, ori suferă mutații, iar unele dintre ele se transformă în celule canceroase”, au adăugat oamenii de știință.

Consumul de carne cu un conținut excesiv de hormoni poate duce și la o serie de schimbări în sănătatea mintală a consumatorului. Barbații care consumă carne cu un conținut ridicat de hormoni adaugați riscă să își crească sâni, să-și piardă părul și să sufere schimbări de personalitate – să devină mai sensibili și nervoși, susțin cercetătorii. Carnea de la animalele tratate cu hormoni este în special periculoasă asupra copiilor, asupra femeilor însărcinate și în timpul lactației, cât și asupra persoanelor în vârstă, a declarat Prof. Victor Zakrevski de la Departamentul de Igienă Alimentară din cadrul Universității de Medicină “Mechnikov” din Sankt Petersburg.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...