Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rușii dețin supremația producției de potasiu pentru îngrășăminte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 27 noiembrie, 2013

Compania rusă Uralkali este cel mai mare producător de potasiu din lume, deţinând o cotă de 20% din piaţa mondială, estimată a valora cu totul 20 de miliarde de dolari. Până acum două luni Urlakali era cea mai importantă componentă a celui mai mare cartel de producţie a potasiului din lume, Belarusian Potash Company (BPC), format împreună cu Belaruskali.

BPC controla 40% din piaţă – rivalii lor nord americani North American Canpotex, controlau, şi o fac şi în continuare, 30%, potrivit Agrointel.

Cei de la Urlakali au încercat să preia Belaruskali printr-o manevră de retragere din cartel, dar tactica eşuat, lucrurile luând o întorsătură urâtă, atunci când pe fir au intrat autorităţile bieloruse. Astfel, BPC practic a dispărut, iar acest lucru a determinat schimbări profunde la nivelul pieţei.

Spargerea cartelului BPC a dus imediat la ieftinirea preţului potasiului. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...