Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rușii rămân fără mâncare și cer ajutor Bielorusiei

Autor: Meat MIlkjoi, 14 august, 2014

Rusia mai dispune de rezerve de alimente, din toate categoriile, pentru două săptămâni doar, după ce, săptămâna trecută, Moscova a decis interzicerea, timp de un an, a importurilor de produse agroalimentare din SUA şi UE, conform afirmaţiilor făcute de vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Bursa.
„La principalele tipuri de alimente, dacă vorbim despre situaţia la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni”, a avertizat Dvorkovici, menţionând că dependenţa Rusiei de importuri este de 4% pentru unele produse (cartofi, spre exemplu), iar pentru altele – de până la 30% (carne). Dependenţa Rusiei de producţia de lapte din exterior este de aproximativ 20%, în cazul cărnii de porc – de 20% şi al celei de pasăre – de circa 10%.
„Restabilirea stocurilor de produse este o problemă de trei-patru zile”, a spus vicepremierul rus, adăugând că Moscova îşi pune speranţa în ţări precum Turcia, Belarus şi mai multe state din America Latină, până când magazinele vor putea fi aprovizionate cu produse autohtone.

Ieri, Rusia şi Belarus au ajuns la un acord pentru achiziţii adiţionale de produse agricole. Volumul importurilor suplimentare ale Rusiei din Belarus va fi anunţat în viitorul apropiat, conform declaraţiei oficialului rus. „Colegii noştri din Belarus au posibilitatea să livreze carne, lapte, brânză, cartofi. Ne-am înţeles să verificăm soldurile reciproce în zilele următoare, respectiv să aprobăm nivelurile maxime şi minime ale livrărilor adiţionale”, a precizat Dvorkovici. Domnia sa a menţionat că, în perspectiva unui an, Rusia se va axa mai mult pe producţia proprie de carne de pasăre, legume şi fructe.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...