Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rușii refuză stabilirea unui calendar de negocieri pentru deblocarea importurilor de carne din UE

Autor: Meat MIlkluni, 24 februarie, 2014

(Agerpres) Rusia a refuzat vineri, 21 februarie a.c., să se pronunţe cu privire la un calendar de reluare a importurilor de porc din Europa, interzise de o lună din cauza febrei porcine, dar a acceptat o misiune comună a experţilor UE însărcinaţi cu examinarea acestei probleme, relatează AFP.

La 29 ianuarie, Moscova a început să blocheze produsele pe bază de carne de porc, după confirmarea la 24 ianuarie a două cazuri de gripă porcină africană la mistreţi lituanieni. Bruxellesul consideră măsura disproporţionată şi neconformă regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Interdicţia îi îngrijorează puternic pe actorii economici implicaţi, iar vineri au avut loc negocieri la Moscova între şeful serviciilor veterinare ruse Serghei Dankvert şi directoarea serviciilor de sănătate ale Comisiei Europene Paola Testori Coggi.

La finalul întrevederii, cei doi responsabili au precizat că atât în Rusia, cât şi în UE vor fi mandatate misiuni comune de experţi. “Este important să ne punem de acord la nivel ştiinţific asupra măsurilor ce ar trebui luate pentru a ne asigura că virusul nu se răspândeşte”, a explicat Testori Coggi. În ceea ce-l priveşte, Dankvert a anunţat că o nouă întâlnire va fi organizată după aflarea rezultatului acestei misiuni. “Nu mă pot pronunţa asupra calendarului pentru că problema este una complexă”, a adăugat el.

Rusia absoarbe un sfert din exporturile europene de produse porcine, provenind mai ales din Olanda, Germania şi Danemarca, pentru o valoare totală anuală de 1,4 miliarde de euro. 

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...