Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

S-a deschis expoziția Lidl-„Muzeul bucatelor ascunse”

Autor: meatmilkluni, 17 septembrie, 2018

În perioada 13-29 septembrie, Lidl a deschis în București, pe Calea Victoriei Nr. 46, Muzeul Bucatelor Ascunse, o expoziție gastronomicătemporară ce își propune să conserve tradițiile culinare, prin intermediulrețetelor autentic românești.

 

MuzeulBucatelor Ascunse reunește rețete ale unor preparate specifice diferitelor zone ale României, descoperite de Lidl în încercarea de a identifica un nou produs care să ajungă în magazinele sale, sub brandul Cămara Noastră. Lidl a fost primul retailer din România care a dezvoltat un produs nou împreună cu unul dintre clienții săi și care, după rețeta originală a unei gospodine, a produs la scară industrială un preparat care până atunci a fost produs doar artizanal: pelteaua de gutui.

 

La începutul acestui an, retailerul și-a propus să aducă din nou în magazine un astfel de produs, motiv pentru care în luna martie, a lansat o nouă ediție a campaniei Căutătorii de Cămări, invitându-i pe români să trimită rețete ale unor preparate specifice anumitor zone ale țării, uitate sau prea puțin cunoscute în alte regiuni. Rețeta câștigătoare, care va deveni un nou produs Cămara Noastră, va fi anunțată în luna octombrie.

 

În timpul campaniei, Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits au degustat o mulțime de preparate autentice, pregătite după rețete vechi românești. Pe toate acestea, Lidl le-a reunit într-o expoziție temporară interactivă dedicată tradițiilor culinare, Muzeul Bucatelor Ascunse. Muzeulîși propune să conserve tradițiile culinare din ce în ce mai puțin păstrate și să aducă românii mai aproape de gustul autentic și de istoria preparatelor cu specific românesc.

 

Pentru a provoca toate simțurile în descoperirea tradițiilor culinare de odinioară, muzeul recreează atmosfera de altă dată, îmbinând elementele autentice de decor și tehnologia modernă, în cele două secțiuni principale – zona educațională și zona de degustare.

 

Muzeul Bucatelor Ascunse poate fi vizitat în București, între 13 și 29 septembrie, perioadă în care se vor desfășura zilnic mai multe tururi ghidate. Cei care își doresc să descopere bucătăria românească de odinioară își pot rezerva locul la unul dintre tururi, pe surprize.lidl.ro/camaranoastra/inscriere.

 

În prima parte a vizitei la muzeu, invitațiivor descoperi modalitățile străvechi în care era prelucrat, manual, unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei românești, dar și poveștile ilustate ale rețetelor găsite de Căutătorii de Cămări, completate de indicațiile ghidului. La finalul turului, vizitatorii pot degusta bucate de tradiție din diferite zone ale țării, într-un cadru specific fiecărei regiuni.

 

Călătoria Căutătorilor de Cămări prin țară poate fi urmărită pe canalul de YouTube Lidl România și pe contul de Instagram Lidl România.

 

Despre Cămara Noastră

 

Cămara Noastră este marca proprie creată de Lidl pentru a celebra gustul autentic românesc. Realizate împreună cu cei mai buni furnizori autohtoni, după rețete românești, produsele Cămara Noastră respectă nu doar tradiția, ci și cele mai înalte standarde de calitate.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

www.lidl.ro

Facebook Lidl Romania

Instagram @LidlRomania

Selgros lansează „Micile vedete în Bucătărie”
Autor: meatmilk  /   luni, 20 mai 2019

(Comunicat) Cu ce se potrivește cel mai bine un avocado? De ce e sănătos să mâncăm mult pește? Ce poți scoate mai bun din căpșunile astea frumoase?   La acestea și la multe alte întrebări răspunde, începând cu data de 15 mai, noua serie de emisiuni „Micile vedete în Bucătărie”, un programonline și TV dezvoltat de...

Programul Selgros ”Sănătatea începe din farfurie”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 20 martie 2019

(Comunicat) Pentru al șaptelea an consecutiv,Selgros Cash & Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”.   Acesta aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor. Din martie până în mai,...