Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

S-a deschis targul agralim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroazi.ro, Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM, singurul eveniment de profil din regiunea de Nord-Est care ofera solutii complete pentru fermieri, si-a deschis portile astazi, 27 septembrie,

la Centrul Expozitional Moldova din Iasi. Peste 150 de expozanti reprezentativi pentru sectorul agricol si industria zootehnica prezinta in cadrul Targului AGRALIM solutii complete pentru fermieri. In completarea targului specializat si in aceeasi locatie are loc si Festivalul Naturii, eveniment care reuneste de la prima editie peste 200 de mici producatori agricoli din judetele Moldovei si din Euroregiune Siret-Prut-Nistru.

Evenimentul organizat in perioada 27 -30 septembrie faciliteaza intalnirea fermierilor cu specialisti din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori si specialisti ai directiilor pentru agricultura, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, specialisti din tari precum Danemarca, Spania si Ungaria, cadre universitare si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai mass-media.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, s-a intalnit astazi la Iasi cu fermierii si expozantii AGRALIM, oferindu-le atat acestora un mesaj de sustinere si incurajare in activitatea lor.

Exemplare din cea mai veche rasa de vaci autohtona – Sura de stepa, taurasi de carne din rasele Alb -Albastru Belgian si Charolaise, ovine din rasele Karakul si Carabasa de Teleorman pot fi admirate de publicul AGRALIM, in cadrul expozitiei de animale si pasari de rasa

Peste 400 de fermierii din Regiunea Moldovei au participat in premiera astazi, in deschiderea Targului AGRALIM, la Forumul Agricol, intr-un cadru potrivit dezbaterilor. La intalnire au luat parte antreprenori din sectorul agricol, industria zootehnica, industria agro-alimentara si sectorul bancar, asociatii si organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai mediului academic. Forumul a fost urmat de Balul Fermierilor care a oferit un prilej de socializare si de destindere cu muzica si voie buna pentru fermierii din Regiunea de Nord- Est.

De altfel, in fiecare zi a evenimentului atmosfera va fi asigurata de ansambluri populare, seria spectacolelor fiind deschisa de Ansamblul artistic Ciprian Porumbescu din Suceava si de cunoscuta interpreta de muzica populara Margareta Clipa.

La Festivalul Naturii, organizat concomitent cu Targul AGRALIM, peste 200 de mici producatori din judetele Iasi, Suceava, Bacau si Botosani prezinta preparate din carne si lactate pregatite dupa retete traditionale, produse apicole dar si compoturi si dulceturi, conserve din fructe si legume, muraturi si tot felul de bunatati cu care vizitatorii se pot aproviziona pentru iarna la preturi de producator, in cadrul Camarii Gospodarilor.

Targul AGRALIM si Festivalul Naturii sunt evenimente organizate de ABplus Events impreuna cu Consiliul Judetean Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Directia pentru Agricultura a judetului Iasi, cu sustinerea Consiliului Judetean Suceava, Consiliului Judetean Bacau, Consiliului Judetean Botosani, APIA si APDRP si sub patronajul Universitatii de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...