Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

S-a realizat primul hamburger in eprubeta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimentul Zilei, primul hamburger facut in eprubeta va putea fi consumat in numai cateva luni, anunta un om de stiinta olandez care sustine ca a creat felul de mancare in laborator.

Va arata si, probabil, va avea acelasi gust ca un hamburger obisnuit, a spus Mark Post, inventatorul hamburgerului in eprubeta, potrivit variantei on-line a publicatiei Daily Mail.

Profesor la Universitatea din Maastricht (Olanda), Post si-a petrecut ultimii sase ani incercand sa transforme celulele stem in carne si a declarat public de curand faptul ca are de gand sa isi prezinte inventia in octombrie, in speranta ca va fi gatita de celebrul bucatar engelz Heston Blumenthal.

Carnea creata in laborator va dauna mai putin mediului inconjurator, va reduce numarul de sacrificii animale si va hrani populatia amatoare de fast-food, sunt argumentele cu care omul de stiinta isi sustine inventia.

Dezavantajul este ca pretul unui astfel de hamburger il va depasi cu mult pe cel al celul cumparat acum de la fast-food, in conditiile in care producerea prototipului costa aproximativ 220.000 de lire sterline. Profesorul spune insa ca in cele din urma pretul lui va scadea si va putea fi cumparat cu aceleasi sume ca si carnea obisnuita.

Mark Post a creat pana acum o bucata de carne de vita care masoara 3 cm lungime si 1,5 latime si care are o culoare rozalie, insa este convins ca pana la toamna va putea ajunge la dimensiunile si culoarea exacta a carnii folosite pentru hamburgeri.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...