Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

S-a realizat primul hamburger in eprubeta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimentul Zilei, primul hamburger facut in eprubeta va putea fi consumat in numai cateva luni, anunta un om de stiinta olandez care sustine ca a creat felul de mancare in laborator.

Va arata si, probabil, va avea acelasi gust ca un hamburger obisnuit, a spus Mark Post, inventatorul hamburgerului in eprubeta, potrivit variantei on-line a publicatiei Daily Mail.

Profesor la Universitatea din Maastricht (Olanda), Post si-a petrecut ultimii sase ani incercand sa transforme celulele stem in carne si a declarat public de curand faptul ca are de gand sa isi prezinte inventia in octombrie, in speranta ca va fi gatita de celebrul bucatar engelz Heston Blumenthal.

Carnea creata in laborator va dauna mai putin mediului inconjurator, va reduce numarul de sacrificii animale si va hrani populatia amatoare de fast-food, sunt argumentele cu care omul de stiinta isi sustine inventia.

Dezavantajul este ca pretul unui astfel de hamburger il va depasi cu mult pe cel al celul cumparat acum de la fast-food, in conditiile in care producerea prototipului costa aproximativ 220.000 de lire sterline. Profesorul spune insa ca in cele din urma pretul lui va scadea si va putea fi cumparat cu aceleasi sume ca si carnea obisnuita.

Mark Post a creat pana acum o bucata de carne de vita care masoara 3 cm lungime si 1,5 latime si care are o culoare rozalie, insa este convins ca pana la toamna va putea ajunge la dimensiunile si culoarea exacta a carnii folosite pentru hamburgeri.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...