Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

S-a realizat primul hamburger in eprubeta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimentul Zilei, primul hamburger facut in eprubeta va putea fi consumat in numai cateva luni, anunta un om de stiinta olandez care sustine ca a creat felul de mancare in laborator.

Va arata si, probabil, va avea acelasi gust ca un hamburger obisnuit, a spus Mark Post, inventatorul hamburgerului in eprubeta, potrivit variantei on-line a publicatiei Daily Mail.

Profesor la Universitatea din Maastricht (Olanda), Post si-a petrecut ultimii sase ani incercand sa transforme celulele stem in carne si a declarat public de curand faptul ca are de gand sa isi prezinte inventia in octombrie, in speranta ca va fi gatita de celebrul bucatar engelz Heston Blumenthal.

Carnea creata in laborator va dauna mai putin mediului inconjurator, va reduce numarul de sacrificii animale si va hrani populatia amatoare de fast-food, sunt argumentele cu care omul de stiinta isi sustine inventia.

Dezavantajul este ca pretul unui astfel de hamburger il va depasi cu mult pe cel al celul cumparat acum de la fast-food, in conditiile in care producerea prototipului costa aproximativ 220.000 de lire sterline. Profesorul spune insa ca in cele din urma pretul lui va scadea si va putea fi cumparat cu aceleasi sume ca si carnea obisnuita.

Mark Post a creat pana acum o bucata de carne de vita care masoara 3 cm lungime si 1,5 latime si care are o culoare rozalie, insa este convins ca pana la toamna va putea ajunge la dimensiunile si culoarea exacta a carnii folosite pentru hamburgeri.

Ștefan Vîrtaci: Evoluția pieței internaționale a cărnii de porc în anul 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

Si in cursul anul 2018 s-a mentinut impartirea pieteiproducatorilor de carne de porc asemanatoare cu cifrele realizate in anii anteriori. Tarile CE isi mentin suprematia in ceea ce priveste productia si exporturile de carne de porc, China desi are o productie importanta, nu poate sa isi acopere necesarul fara a apela la importuri, iar Rusia ca de...

35 mil. euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, în perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 –...