Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

S-a constituit o nouă organizație UE pentru a combate risipa de alimente

Autor: Meat MIlkluni, 4 noiembrie, 2013

Luna trecută s-a desfășurat la Bruxelles prima Adunare Generală a Asociației Europeană a Procesatorilor de Alimente Neconforme (European Former Foodstuff Processors Association – EFFPA). Lansarea oficială a programului EFFPA urmează să aibă loc in luna ianuarie a anului viitor, au anunțat oficialii organizației.

În cadrul reuniunii recente de la Bruxelles, au fost aleși președintele și vicepreședintele organizație, în persoana lui Paul Featherstone (SugaRich) și respectiv Kees van Gorp (VIDO). EFFPA s-a constituit din șapte asociații care au rolul de membri fondatori: VIDO (NL), BFan (DE) și Valoria (FR) precum și companiile SugaRich (UK), Trotec (BE), DALMA (IT) și Promic Group (ES). Stabilirea asociațiilor naționale a procesatorilor de alimente neconforme este în curs de desfășurare și în alte state membre ale UE.

Alimentele neconforme care constituie obiectul nou înființatei asociații sunt alimentele care nu sunt potrivite pentru consumul uman, din diferite motive (de exemplu, biscuiți sfărâmați, alimente prea condimentate sau incorect ambalate) dar care prezintă o importanta valoare nutritivă pentru animalele din ferme.

Membrii fondatori ai EFFPA reprezintă aproximativ 70% din piața europeană a utilizării de nutrețuri obținute din alimente neconforme, care este estimată la trei milioane de tone pe an. (sursa www.recolta.eu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...