Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

S-a înființat Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu

Autor: Meat MIlkjoi, 8 mai, 2014

Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Aceşti producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de Sibiu în România.

 

Conducerea APSS este reprezentată prin doamna Carmen Gavrilescu (manager Marketing AGRICOLA) în calitate de președinte al Asociației și, respectiv, domnul Sorin Minea, (președintele Angst) în calitate de vicepreședinte al Asociației.

 

„Scopul Asociației este apărarea mărcii Salam de Sibiu ca Indicaţie Geografică Protejată la nivel comunitar, dezvoltarea durabilă a producției acestui produs, sprijinirea și creșterea puterii economice a producătorilor acestui sortiment, atât în plan naţional, cât şi internaţional. În acest sens, de 4 luni se lucrează la elaborarea Caietului de Sarcini și a întregii documentații necesare pentru demararea respectivei proceduri. Asociația este asistată, în acest demers, de două case de avocatură cu background în domeniu.  Cu cei cinci producători relevanți lucrăm excelent într-o echipă multidisciplinară în care au fost cooptați juriștii noștri, tehnologii fabricilor, managerii de calitate, marketerii, organismele de certificare  și nu numai. Au fost accesate nenumărate surse care atestă prezența produsului, între care arhivele interbelice și comuniste, arhivele producătorilor, date ale ministerelor, date de presă”, a precizat Carmen Gavrilescu, Președinte APSS.

 

Asocierea doritorilor la APSS este extrem de simplă, făcându-se printr-o cerere adresată Asociației și, evident, prin parcurgerea ulterioară a procedurii de asociere conform legislației în vigoare.

 

Înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu este o dovadă că producătorii relevanți ai acestui sortiment prețios, de mare notorietate, au găsit cea mai bună soluție de a stinge ceea ce era perceput drept «o luptă» în jurul produsului ca atare. APSS este o construcție susținută de președinții celor cinci companii, care sprijină efortul ca pe masa consumatorilor din România şi nu numai, întotdeauna, să ajungă produsul Salam de Sibiu de cea mai bună calitate”, a apreciat Grigore Horoi, Președintele Grupului AGRICOLA.

 

Pentru a evita confuziile care s-au instalat de-a lungul timpului şi pentru acuratețe precizăm că Scandia Română este deținătorul mărcii «Sibiu» și al unei vaste familli de mărci construite în jurul acesteia încă din 1968. Pe de altă parte,  mai multe companii care produc de foarte mulţi ani Salam de Sibiu, respectiv Agricola Internațional SA Bacău, Salsi SA Sinaia, Principal Company SA Salonta, Aldis SRL, H&E Reinert SRL, Spar Groupe SRL, și Medeus&CO Prodimpex SRL au înregistrat în septembrie 2008 la OSIM, potrivit legislației în vigoare, denumirea ”Salam de Sibiu” ca indicație geografică protejată, în ideea de a crea o protecție în jurul acestui produs extrem de prețios pentru tezaurul românesc.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...