Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sa facem socotelile!

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Sfarsitul de an vine, la fiecare dintre noi, cu un imperativ moment al bilantului. Tragem o
linie si socotim: ce a fost bine, ce a fost rau, unde am gresit si ce am invatat din asta.

Pentru un director de companie, acest moment se supune regulilor matematice: cat este cifra de afaceri, care este profitul net, ce prime vor avea angajatii de Craciun. Un bun manager a calculat deja si bugetul de investitii pentru anul urmator, in functie de necesitati si pe baza estimarilor din piata.

Anul 2009 bate insa la usa, aducand cu el si un musafir nepoftit: criza economica. Zvonurile despre recesiune, devalorizarea leului si concedieri in masa ne colinda deja. In fata acestui nou Bau-Bau nu exista decat o singura arma: informatia.

De aceea am pregatit, in numarul acesta, o analiza economica a pietei de carne, care estimeaza impactul crizei pe zone geografice. Vor avea loc modificari semnificative, in aceasta industrie, din care unele state vor pierde si altele vor castiga. Cititi cum ar putea fi afectata tara noastra, aflata la momentul restructurarii acestui sector, ca urmare a necesitatii de aliniere la standardele UE.

Pentru ca lucrurile sa fie cat se poate de clare, va prezentam, in cifre, in materialul de la pagina 26, obiceiurile de consum ale romanilor, pentru fiecare preparat din carne in parte, de la mici si parizer, la salam de Sibiu si sunca de Praga.

Tot la acest capitol, al obiceiurilor de consum, am constatat ca romanul a redescoperit gustul pentru adevarata mancare romaneasca. Articolul „Traditii din Tara Fagarasului” reprezinta un studiu de caz in materie de afaceri cu produse traditionale.

Iar daca scenariile alarmiste, avansate de unii analisti economici, pe diverse media, nu v-au speriat si doriti sa investiti intr-o noua afacere in 2009, va propunem infiintarea unei ferme de melci. Investitia initiala este relativ mica, iar carnea acestor „moluste incornorate” este foarte cautata pe piata externa.

La siesta, va prezentam bilantul vietii in tara noastra al unei modovence de peste Prut, care a trait mai mult in Romania decat acolo. Noi am acordat nota 10 Taniei Popa, o actrita recunoscuta cu o personalitate fermecatoare.

Si, chiar daca nu va vom putea spune niciodata ce este in sacul Mosului, va promitem, si pentru anul 2009, stiri si informatii in exclusivitate, estimari si analize de pe piata, adica o perspectiva globala asupra ultimelor evolutii din industria carnii.

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...